Otthonunk – elektroszmog nélkül (2.)

Amit mi magunk is könnyen felismerhetünk

Sok más előidéző okot műszeres mérések nélkül, mi magunk is beazonosíthatunk és megszüntethetünk.

Mint a bevezetőben írtam, minden feszültség alatt lévő vezeték elektromos teret hoz létre maga körül – függetlenül attól, hogy a hozzá tartozó készüléket bekapcsolták-e. Az elektroszmog komoly problémákat okozhat az éjszaka folyamán, akadályozza szervezetünk regenerálódását, pihenését.

Naponta átlagosan 6-8 órát töltünk alvással. Egy ember életében ez átlagban több mint 20 évet jelent! Nem mindegy tehát, milyen körülmények között töltjük el ezt az időt. Nézzünk csak körül az ágyunk táján!

Hálószobák felmérése során rendszeresen találkozom az ágyak alatt felhalmozott elektromos eszközökkel. Jelentős elektroszmogot hoz létre például egy éjjeli lámpához futó, kéteres földeletlen vezeték – függetlenül attól, hogy maga a lámpa be van-e kapcsolva vagy sem –, de hasonló a helyzet a különféle elosztókkal, illetve hagyományos hosszabbítókkal is. Ezek a vezetékek 100 V/m vagy még akár ennél is nagyobb térerősséget okozhatnak a fekhelyünkön.

  • Éjszakára húzzuk ki a fali csatlakozókat, vagy használjunk feszültségmentesítő automatát!
  • Lehetőség szerint az éjjeli lámpák vezetékeit cseréltessük le árnyékolt vezetékre, illetve vásároljunk árnyékolt elosztókat, hosszabbítókat.
  • Vigyázzunk a házilag összebarkácsolt felületi árnyékolással. Szakszerűtlen kialakítás esetén antennaként viselkedhet, és jelentősen megnövelheti az elektroszmogot.
  • Fekhelyünk közeléből feltétlenül távolítsunk el minden elektromos vezetéket, készüléket!
  • A használaton kívüli készülékek fali csatlakozóját, főleg a hálószobában és a gyerekszobában, minden esetben húzzuk ki!

„Érthetetlen okból” ingadozó magas vérnyomás

Egy kedves barátom évek óta küzdött ingadozó magas vérnyomással, gyakran panaszkodott alvászavarokra, fáradékonyságra, rossz közérzetre. A kipróbált terápiák sorra kudarcot vallottak. Hatástalannak bizonyultak a kiváló minőségű táplálékkiegészítők, a különböző természetgyógyász kezelések, sőt az egyik legnevesebb magánklinika orvosaink sem sikerült gyógyírt találni a problémára.

Lakásának felmérése során büszkén konstatálta, hogy az igen drága elektromos szórakoztató és konyhai berendezései aránylag igen alacsony elektroszmogot okoznak. Amikor azonban a hálószobájuk felmérésére került sor, lelkesedése egy pillanat alatt elillant. A műszer extrém erősségű elektroszmogot jelzett. Hamarosan kiderült, hogy a falakban futó elektromos vezetékek jelentik az egyik okot, sőt földeletlen fali csatlakozó aljzatok voltak felszerelve, amelyekből hosszabbítókkal vitték a feszültséget a különböző elektromos készülékekhez. Az ágy alatt, közvetlenül a fejrésznél több elosztó, sok méter elektromos kábel volt, a halogén éjjeli lámpák működtetéséhez szükséges transzformátorok, rádiós ébresztő óra, ráadásképpen elektromos ágymozgató motor, a hozzá tartozó tápegységgel és vezérléssel. Több órás szerelés árán sikerült a fekhelyet megtisztítani az elektroszmog különböző fajtáitól. Ezt követően, csodák csodájára, az eddig hatástalannak bizonyult terápiák hamarosan meghozták a várt javulást.