Otthonunk – elektroszmog nélkül (2.)

További elektroszmog forrásként működhetnek az energiatakarékos világítótestek, fényerő-szabályozók, kapcsoló üzemű tápegységek. Ezek az elektromos eszközök ráadásul 2 kHz feletti, úgynevezett mesterséges felharmonikus jeleket sugároznak, amelyek sokkal erőteljesebben hatnak a szervezetünkre. Használjunk ezért inkább hagyományos izzókat az éjjeli lámpákban és az asztali olvasólámpákban!

Hálószobánkat éjszakára aránylag „egyszerűen” mentesíthetjük az elektromos terek hatásától, hiszen alvás közben kevés elektromos berendezésre van szükségünk, azok feszültségmentesítése aránylag könnyen megoldható.

Nehezebb viszont ezt megtenni a lakás más területein. A számítógépek és monitorok sem okoznak elektroszmogot, ha nincsenek bekapcsolva és csatlakoztatva az elektromos hálózathoz. Igen ám, csakhogy kikapcsolva nehéz használni őket. Monitorok, LCD kijelzők, televíziók szintén nagy elektromos teret hoznak létre maguk körül, sok esetben szintén 2 kHz feletti felharmonikus jelekkel.

Számítógépek esetében is járjunk el hasonlóan. Az elektromos vezetékektől, elosztóktól, készülékektől tartsunk kellő távolságot. Szánjunk időt és energiát az asztal alá elrejtett elektromos vezetékekből kialakult káosz megszüntetésére.

A működő készülékek okozta elektroszmog szervezetünkre gyakorolt információs hatását (radiesztéziás) térsemlegesítők segítségével tudjuk hatékonyan megszüntetni.

A védekezés lépései

Minden elektromos vezeték, készülék, berendezés, amely feszültség alatt van, elektromos teret gerjeszt maga körül.

  • A védekezés első lépéseként szakember által elvégzett műszeres mérésekkel derítsük fel a lakásunkban található elektroszmog forrásokat!
  • Lehetőség szerint szüntessük meg a források okait!
  • Szükség szerint alkalmazzunk feszültségmentesítő automatákat, illetve szakszerűen kialakított árnyékoló rendszereket!
  • Ügyeljünk az elektromos vezetékek, hosszabbítók elhelyezésére, húzzuk ki még a kikapcsolt elektromos készülékek vezetékeit is a fali csatlakozó aljzatból!
  • Tartsunk kellő távolságot a feszültség alatt lévő vezetékektől, készülékektől.
  • A fekhelyek mellől távolítsunk el minden elektromos vezetéket!
  • Lehetőleg minél kevesebb időt töltsünk az elektromos terekkel szennyezett helyeken!
  • Radiesztéziás „térsemlegesítők” segítségével szüntessük meg az elektroszmog szervezetünkre gyakorolt káros információs hatását!
  • Erősítsük szervezetünket kifogástalan minőségű, természetes alapanyagokból készült vitaminokkal, antioxidánsokkal!

* * *

A fentiekben tárgyalt elektromos változó terek káros hatását – mint az elektroszmog egyik fajtáját – szervezetünk aránylag könnyen elviseli. A védekezés ellenük aránylag egyszerűen megvalósítható. Sajnos azonban ez nem mondható el az alacsonyfrekvenciás mágneses erőterekből származó elektroszmogról.

Almásy Zsolt
elektroszmog és radiesztéziás felmérés
almasyzsolt@gmail.com
Tel.: (30) 444-7441

(Folytatjuk)