Újinfluenza: oltani veszélyes?

A hongkongi egészségügyi dolgozóknak több mint a fele visszautasítja a H1N1 – az újinfluenza – elleni védőoltást, mert tartanak annak mellékhatásaitól, kételkednek a biztonságosságában és a hatásosságában. Nem egyedül ők vélekednek így – világszerte ez a helyzet.

A neves angol orvosi szaklap, a British Medical Journal múlt havi számában tanulmányt közölt a fenti tényről. A tanulmányban többek között ez áll: „Az igazság az, hogy az oltóanyagok nem hatékonyak, általában veszélyes mellékhatásokat hordoznak, és sok esetben valójában előmozdítják a pandémiát – a járvány világméretű terjedését” – jelentette ki dr. Leonard Horowitz, a Harvard Egyetem tapasztalt orvos kutatója, közegészség-tudományi szakember.

Több a kára, mint a haszna

„Tény, hogy ezzel ma már a legtöbb egészségügyi dolgozó tisztában van, és nem bíznak abban, hogy bármiféle sertésinfluenza-vakcina többre volna képes annál, mint hogy még több problémát okoz, és veszélyt hoz a páciensre, akit védeni ígér.” Dr. Horowitz szerint a vakcinák több kárt okoznak, mint hasznot, és alig jelentenek többet, mint a gyógyszeripari cégek profitszerzését – a járványokból és az oltások mellékhatásainak gyógyításából.

„A H1N1 újinfluenza-oltás inkább gyógyszernek, mint oltásnak nevezhető, mivel egész listát tartalmaz mérgező kémiai összetevőkből, amelyek súlyos mellékhatásokat okozhatnak, beleértve a Guillain-Barré szindrómát, egy halálos bénulással járó kórt, amely széles körben megjelent az 1976-os sertésinfluenza elleni oltási kampány után.”

Dr. Horowitz oktató CD-t és DVD-t is készített „Horowitz a vakcinákról” címmel, hogy felvilágosítsa az embereket az oltások kockázatáról. Édesanyja az 1976-ban kapott sertésinfluenza-oltás következtében halt meg…

A mellékhatásokról szinte semmit sem tudnak

Dr. Horowitz kutatásokat végzett az oltóanyagok történetéről és hatékonyságáról, és úgy tartja, hogy az orvosok és a szülők túl kevés információval rendelkeznek ahhoz, hogy felelős döntést hozhassanak, amikor a vakcinák kockázatát mérlegelik.

Dr. Leonard G. Horowitz nemzetközileg ismert személyiség, aki a közegészség-tudomány, a magatartástudomány, a járványtan és a természetes gyógyítás tudományágait műveli. A Harvard Egyetemen szerezte közegészség-tudományi diplomáját, egészségnevelői-tanácsadó pszichológusi diplomáját pedig a Beacon College-ban.

Sokan osztják dr. Horowitz nézeteit a szakorvosok közül is. Dr. Mercola orvos-természetgyógyász idézi dr. Blaylock neurológus figyelmeztetését az újinfluenza elleni oltásra vonatkozóan (Dr. Russel Blaylock: Vaccine may be more dangerous than swine flu): „A legtöbb ember nem tudja, még az orvosok sem, akik az oltást ajánlják, hogy a gyógyszeripari cégek klinikai kísérletei során a páciens megfigyelését csak az oltást követő egy-két héten át végzik – az idegrendszeri reakciók azonban hónapok, évek múlva jelennek meg.”

Dr. Blaylock azt írja, hogy a gyógyszercégek nagyon biztonságosnak találták a tesztelések során az oltóanyagban felhasznált szkvalént. Független intézetek kutatásai azonban mind arra mutattak rá, hogy erős az összefüggés a szkvalén, illetve a szkvalént tartalmazó MF-59 (az MF-59 olyan segédanyag, amely képes beindítani a szervezet immunválaszát – a szerk.) és az autoimmun betegségek között.

(Forrás: Független.hu)

Ön mit gondol? Mondja el a Fórumban!