Büntető feljelentés H1N1-ügyben

Igazolódtak a „találgatások”, helyesebben győzött a józan ész. Bármi lesz is az ügy vége, kiderült, hogy igazunk volt, amikor oly sokszor megírtuk: nem igaz, hogy a H1N1 annyira veszélyes, mint állítják. Úgy tűnik azonban, pénzért valóban minden lehet…

H1N1: az oltás és a lisztérzékenység

A lisztérzékenység nem zárja ki, hogy bárki beoltassa magát H1N1 ellen. De ha ehhez más, krónikus betegség is társul, akkor azok, akik külföldi oltóanyagot választanának, konzultáljanak orvosukkal. Több külföldi oltásban van szkvalén, amely autoimmun reakciót válthat ki.

H1N1: a fertőzöttek fele tünetmentes

Nagy Britanniában a gyerekek több mint egyharmada már megfertőződött az újinfluenzával – írja Ferguson Walsh, a BBC egészségügyi tudósítója, internetes oldalának bloggere. November végi bejegyzésében rámutat: a H1N1 fertőzött gyerekek felénél nem jelentkeztek tünetek.

Az oltás homeopátiás kivezetése

Csak rövid ideig lehetett hozzájutni a H1N1 elleni Fluval P oltóanyagból készült nozódához. A homeopata orvosi egyesület elhatárolódott a nozóda hibás alkalmazásától, a Remedia pedig a megelőzésről szóló, félrevezető állítások miatt nem forgalmazza a homeopátiás készítményt.

H1N1: adatok az oltás mellékhatásairól

Lassan már nem tudjuk, kinek higgyünk, olyan ellentmondásos hírek érkeznek. Mennyire biztonságos a vakcina? Kinek kell fokozottan vigyáznia? Melyik oltóanyagban bízhatunk? Egyet tehetünk: tájékozódunk. Nálunk is közzétették már az első hivatalos adatokat a mellékhatásokról.

H1N1: kérdések és válaszok

Olyan sok, egymásnak ellentmondó információ lát napvilágot az újinfluenzával kapcsolatban, hogy a Magyar Immunológiai Társaság célszerűnek látta közlemény kiadását. Ebben sorra veszik a leggyakoribb kételyeket, kérdéseket. A válaszok talán segítenek a tájékozódásban, döntésben.

H1N1: véletlen vetélések?

Felkavaró híreket közöl az egyik amerikai egészségügyi portál: több terhes nő, miután megkapta a védőoltást, az azt követő napokban, órákban elvetélt. Csak remélni lehet, hogy az oltás és a vetélés között nincs összefüggés. Az oltás beadását nálunk minden terhesnek ajánlják. 

H1N1 ellen: D-vitamin és testmozgás

Egy 12-13 millió emberen végzett tanulmány megállapította: a szezonális influenza ellen beoltottak kétszer nagyobb valószínűséggel fertőződnek meg az újinfluenzában. Kanada több tartományában ezért a 65 éven aluliaknál felfüggesztették a szezonális influenza elleni oltást.

OItási kampány – egy szókimondó doki

Dr. Keszthelyi Gyula blogjában így mutatkozik be: háziorvos vagyok. Belülről látom azt, amiről az újságok kívülről írnak… A téma? A kórházak. A körzet. A rendelő. A bűzlő magyar egészségügy. – A tardi családorvos a mostani oltási kampányról is súlyos aggályokat fogalmaz meg.

A H1N1 okozta influenza kezelése homeopátiás szerekkel

A több millió áldozattal járó 1918-1919-es influenzajárványban (spanyolnátha), mindössze 1,05%-a hunyt el azoknak, akik homeopátiás gyógyszereket alkalmaztak – szemben a hagyományos kezelésben részesülők 28,2%-ával. Ez alátámasztja a homeopátiás kezelés mai létjogosultságát.