Fáradtságűző virágeszenciák

Már szinte tavaszi nap süt, és ön mégis fáradt, ingerlékeny, betegnek érzi magát? Nem más ez, mint a tavaszi fáradtság első néhány tünete.

Mindennek az oka, hogy a természettel együtt szervezetünk is megújul, és ez jóval több energiát igényel, mint a téli, „pihenő” időszak. Már régen megfigyelték, hogy bizonyos betegségek mindig tavasszal újulnak ki, aminek hátterében az élettani folyamatok évszakos váltakozása áll. Az időjárás gyors váltakozása is kimeríti szervezetünket hideg-, melegfrontok jönnek, mennek. Ezeket a változásokat nem érzékeljük tudatosan, de idegrendszerünk minden apró légnyomásváltozásra reagál.

Elképzelhető, hogy szervezetünkben ilyenkor vitaminhiány is jelentkezik. A tél folyamán fogyasztott déligyümölcsök nem pótolják a saját éghajlatunk alatt termett friss gyümölcsök vitaminmennyiségét, de a fagyasztott zöldségek vitamin tartalma is messze elmarad a friss zöldségekétől.

A panaszokra megoldást jelenthet az Olaj fényt hoz az életünkbe nevű Bach-virágeszencia, amely segíti szervezetünket a napfény hiányának leküzdésében. A Tölgy rezgése a ránk nehezedő nyomásoktól szabadít meg bennünket, a két virág együttese pedig képes enyhíteni a tavaszi fáradság tüneteit.

Mindezek mellett ajánlott több időt tölteni a természetben. Aludjon éjszaka legalább 7 órát, de néhány csepp citromolajat tartalmazó illatmécses is pozitívan befolyásolja hangulatunkat.

Majorné Nyulász Krisztina
Bach-virágterapeuta
Életmód-tanácsadó