Bach-virágok a házipatikában

Gyengéden, mellékhatások nélkül segít – ezt várjuk a természet patikájától. Ezért is népszerű a Bach-virágterápia. A készítmények, az eljárás dr. Edward Bachról kapta a nevét. A cseppek segítenek a szorongás, féltékenység vagy bizonytalanság, vagyis negatív mentális állapotok esetén. Bach szerint ugyanis ezek a fizikai és mentális betegségek mélyebb okai.

Bach virágterápia kutyáknak is

A Bach virágterápia használata kutyatartóknak is segít számos nehéz helyzetben. Természetes, nem mérgező, mellékhatásoktól mentes. Akinek volt már kutyája, az megtanulta kiismerni az állat karakterét annak viselkedése, testbeszéde alapján. Amint az embereknél, a kutyáknál is igaz: ha nem érzik jól magukat lelkileg, akkor fizikailag is megbetegszenek.

Önsajnálat, vádaskodás ellen: Bach-virágterápia

Életünk minden területén egyre gyakrabban találkozhatunk olyan helyzetekkel, amikor a minket ért hatások nem a legpozitívabbak, együtt érzőbbek és szeretetteljesek, sőt, mondhatni negatívak és sértőek. Mindez érzelmi és lelki szinten egyaránt belső egyensúlyhiányt és diszharmóniát okoz és indíthat el, és eltöprenghetünk arról, hogy miért történik velünk mindez? Miért kapjuk a sorstól ezeket a történéseket? Miért igazságtalan velünk az élet?

Érzelmi zsarolás, függőségi játszmák – megoldás a mezei katáng!

E hónapok egyik legszembetűnőbb és szemet gyönyörködtetőbb vadvirága a katángkóró, amely ellenállhatatlanul magára vonzza a pillantásunkat sajátos kékes-lilás, acélkékes színeivel. Az érzékeny, kissé magának való, merev szárú és kevés levelű virágok érdekessége, hogy hőmérsékleti változásoktól és külső körülményektől függően változtatják a színüket.

A higgadtság virága: cseresznyeszilva

Van, aki potyószilvának ismeri, van, aki kis ringlónak hívja és van egy olyan alternatív kiegészítő terápiás ágazat is, az eredeti Bach-virágterápia, amely cseresznyeszilvának, azaz a Higgadtság Virágának is nevezi! Ki ne ismerné azokat a középmagas/magas termetű fácskákat, melyeken több száz apró, sárga vagy rózsaszínes-lilás bogyó terem? Most ez az aktuális gyümölcsünk egyike.

Harmónia a lélekben és a hétköznapokban

Senki sem koncentrál haja, körme, új szövetei növesztésére, érzelmei „gyártására” vagy gondolatai tudatos megfogalmazására, a varázslat mégis megtörténik. Az emberi szervezet test, lélek és szellem elválaszthatatlan hármassága, melynek működése csodálatos: tudatos irányítás nélkül éjjel-nappal egészségünkért, fejlődésünkért dolgozik.

Fáradtságűző virágeszenciák

Már szinte tavaszi nap süt, és ön mégis fáradt, ingerlékeny, betegnek érzi magát? Nem más ez, mint a tavaszi fáradtság első néhány tünete.