Mellnagyobbítás műtét nélkül

Sok nő elégedetlen a melle formájával, méretével és helyette szép telt és formás keblekről álmodozik, és sok férfi is „kebelbarát” ezért a nőkben néha komplexusok alakulnak ki, ha a természet szűkmarkú volt velük. Szerencsére nem feltétlenül kell sebészkés alá feküdni, hogy segítsünk ezen a problémán, mivel néhány növényi kivonat képes valamelyest megnövelni és formálni a kebleket.

Sokan tartanak a plasztikai sebészettől

Sokan nem akarnak sebészkés alá feküdni, mert tartanak a komplikációktól – néha sajnos nem ok nélkül – vagy nem engedhetik meg maguknak, hogy ily módon korrigálják, ha a természet nem volt velük elég bőkezű. Mások éppen az adott formával nem elégedettek, de a fehérneművel és az öltözködéssel csak ideig-óráig képesek azt az illúziót kelteni, hogy kebleik tökéletesek, így valami tartósabb megoldást keresnek. Ma már létezik operáció nélküli megoldás mindkét esetben. Igaz, olyan hatalmas eredményeket – a szó szoros értelmében – nem lehet elérni, mint operációval, de jelentős változást lehet elérni fájdalom és kockázatmentesen, operáció vagy állati eredetű, esetleg mesterséges hormonok nélkül is. A természetes növényi kivonatokat tartalmazó kozmetikai készítmények, krémek, pakolások és szérumok segíthetnek a mell növelésében, rugalmasságának fokozásában, formájának javításában. Elsősorban azok a termékek bizonyultak hatékonynak, melyek Pueraria mirifica (Fehér Kwao Krua) kivonatot és egyéb természetes növényi alkotókat tartalmaznak nagy koncentrációban, viszont nincsenek bennük állati eredetű alkotó, hormonok és genetikailag módosított komponensek. Igaz, az eredmény nem olyan gyors és látványos, mint a műtét esetén, de jóval kíméletesebb és talán éppen az az előnye is, hogy kevésbé feltűnő a hirtelen növekedés, és biztosan nem marad utána látható heg.

A csodálatos Kwao Krua

A Pueraria mirifica vagy Kwao Krua Észak-és Északkelet- Thaiföldön és Mianmarban termő gyökérnövény. Fiatalító, adaptogén gyógynövény, melyet régóta használnak a népi gyógyászatban. Egy legenda szerint Arimuttama városában, mely Pookham fővárosa volt Mianmarban. Volt egy szent buddhista terület, melyet egy nap leromboltak. A szerzetesek ekkor találták meg ezt az összetevőt egy nagy pálmalevélbe vésve és a szent területen helyezték el. A recept így szólt:

„Rakjuk a gyökeret nagy levelekbe és törjük össze, majd adjuk tehén tejéhez. A növény javítja a memóriát, a beszédkészséget és segít emlékezni a három asztrológia könyvre, a bőrünk olyan finom lesz tőle, mint egy hatévesé, ezer évig élünk és a paraziták elkerülnek.”

Régóta ismert gyógynövény

A kutatók az utóbbi években megvizsgálták a növényt és úgy találták, gyógyászati célokra alkalmas. Jelenleg 4 fajta kwao krua ismert, használják gyógyszerekhez, élelmiszer-kiegészítőként és kozmetikai célokra. Ez a négy fajta a Fehér Kwao Krua (Pueraria mirifica), a vörös Kwao Krua (Butea superba), a fekete Kwao Krua és a közönséges, szürke Kwao Krua. A helyi közösségek Thaiföldön több mint száz éve használják a Pueraria mirifica-t, főként állítólagos fiatalító étvágytalanság elleni, mellnövelő, szőrnövekedést gyorsító és hatásai miatt. Tudományos bizonyíték egyelőre nem támasztotta alá ezeket a hatásokat, ezért az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága fellépett azok ellen a gyártók ellen akik ezt állítják. Thaiföldön, Japánban, USA-ban és Európában mégis a nők milliói használják és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a mell növelésére valóban alkalmas, ha más fiatalító hatása nincs is. A Csilalongkorn (Thaiföld) egyetemén végzett klinikai kísérletek kimutatták, hogy a növény kivonatát tartalmazó termékek akár 80 százalékkal is növelhetik a mellek méretét, vagy akár egy teljes mérettel.

A fitoösztrogének hatása

Föld alatt növő nagyméretű gumója nagy mennyiségű fitoösztrogént tartalmaz, többek között miroestrolt, desoxi-miroestrolt, daidzeint, genistint, genisteint, B-sitosterolt, sztigmaszterint, coumestrolt, Pueraria-t , kampeszterint, mirificoumestant, kwakhurint  mirificine-t és egyéb izoflavonoidokat. A fitoösztrogének szerkezetükben nagyon hasonlóak az emberi szervezetben található ösztradiolhoz, amely a tejmirigy szövetek növekedéséért felelős. A fitoösztrogének így képesek megnövelni a melleket és formáját alakítani, megemelni, de jótékony hatást gyakorol a nők bőrére, hajára, általános egészségi állapotára. Az izoflavonoidok antimutagén hatással rendelkeznek, csökkentik a daganatfejlődés kockázatát. A miroestrol és a dioximiroestrol ösztrogén aktivitása több százszorosa a szója izoflavonok aktivitásának, amelyet leggyakrabban alkalmaznak mellplasztikára használt termékekben. A Pueraria mirifica-ban a dioximiroestrolt viszonylag nemrég fedezték fel. Azonban ez a növény kitűnő szernek mutatkozott a mellfelemeléshez szolgáló külső és belső alkalmazású szerekben is.

További fitoösztrogéneket és tápláló összetevőket tartalmazó növények:

  • Komló: nagyon gazdag fitoösztrogénekben.
  • Aloe vera: hatékonyan táplálja, puhítja és fiatalítja a bőrt.
  • Uborka kivonat: a bőr idő előtti öregedését akadályozza meg, és fehéríti azt.
  • Zsurló (Equisetum arvense) kivonat: nagy mennyiségű szilíciumot tartalmaz, amely elősegíti a sejtekben a fermentatív reakciók normális lefolyását, a vérkeringés erősödését, és mint következmény – a mell megnövekedését.
  • Hamamelis kivonat: a véredények falait erősíti és stimulálja a mikrokeringést, ami a mell felemeléséért felelős.
  • Centella kivonat: regenerálja a sejteket, normalizálja a víz-só és zsír anyagcserét.
  • Kamelia kivonat: hidratálja és védi a bőrt, megőrzi fiatalságát és szépségét.
  • Matrixil 3000: pozitív hatást gyakorol a mell plasztikájára, növeli a bőr rugalmasságát (csak a szérum összetételében)
  • Pantenol-D (В5 provitamin): a sejtek regenerálását stimulálja, táplálja és hidratálja a bőrt, rugalmasabbá téve azt.
  • Е-vitamin:  natúr antioxidáns, megakadályozza az idő előtti öregedést.
  • А-vitamin: elősegíti a sejtek regenerálódását, lassítja az öregedés folyamatát.
  • С-vitamin (Aszkorbinsav):  világosító és fiatalító hatást gyakorol a bőrre.

Hogyan használjuk a kozmetikumokat?

A fitoösztrogéneket tartalmazó termékeket nagyjából fél évig javasolt alkalmazni, de legalább három hónapig. A tapasztalatok szerint a legfontosabb eredményt – a mell növekedését és emelkedését – már az első hónapban észlelik sokan. A kezelési időszakok után célszerű a mell plasztikáját fenntartó procedúrákat elvégezni. Az alkalmazás idejét nem korlátozzák. A mell számára készült szérum és krém a benne található magas koncentrációjú Pueraria mirifica kivonatnak és a Matrixil 3000 alkalmazásának köszönhetően hatékony a kinyúlások megelőzésére, melyek elkerülhetetlenek a mell térfogatának növelésekor. A fenti összetevők külön-külön vagy együttesen különböző mértékű eredményt hozhatnak. Sokat segít a mell körkörös masszírozása is – kívülről befelé majd belülről kifelé haladó mozdulatokkal és tornagyakorlatokkal tovább javíthatjuk az izomtónust és a bőr feszességét. A legjobb a masszírozást a kozmetikumok felkenésekor elvégezni.

(Forrás: Mellnagyobbítás műtét nélkül, oroszból fordította Bajkovné Erdész Mária, Pueraria mirifica, angolból fordította G. Á.)