Zöldségek, gyümölcsök 50 kalória alatt (2.)

Szinte minden diéta alapja a sok zöldség és gyümölcs, de vajon tudjuk-e, melyikben mennyi kalória van? Aki mindennap számolgatja, hány kalóriát fogyasztott, annak segítünk ezzel a rövid összeállítással. Összegyűjtöttünk 22 olyan zöldséget és gyümölcsöt, amelyeket bátran fogyaszthatunk fogyókúra alatt is, hiszen kevesebb, mint 50 kalóriát tartalmaznak.

Cékla

Egy szelet céklában mindössze 50 kalória van, ráadásul az egyik legegészségesebb ételünk. Ehetjük salátaként vagy húsok mellé köretként, az a lényeg, ha tehetjük, hetente legalább egyszer fogyasszuk. Tudósok szerint a cékla ráadásul nemcsak vitaminbomba, hanem az agyműködésünkre is nagyon jó hatással van.Vaj, só nélkül!

Dinnye

A nyár legkedveltebb gyümölcse, a dinnye is kalóriaszegény, egy szeletben összesen 48 kalória van. Mivel a dinnye tele van vízzel, ezért nagyon jó szomjoltó és frissítő is, a diétás étrend egyik legjobb kiegészítője.

Mazsola

Ha nem bírjuk megállni fogyókúra alatt a nassolást, akkor csipegessünk mazsolát – egy kis pohár mazsolában ugyanis 42 kalória van csak, a benne lévő antioxidánsok pedig jó hatással vannak az immunrendszerünkre.

Paradicsomlé

Egy pohár paradicsomlében 41 kalória van, csak arra vigyázzunk vásárláskor, hogy a cukor nélküli levet válasszuk.

Zöldbab

Egy zöldbab 40 kalóriát tartalmaz, így ezt is bátran fogyaszthatjuk diéta alatt akár főzelékként, akár csak köretként sovány húsok mellé.Köretnek, párolva

Cukorborsó

Egy fél csésze főtt cukorborsóban 34 kalória van, tehát ideális diéta alatt is.

Kelbimbó

Bár a kelbimbó nem sokunk kedvence, érdemes beépíteni az étrendbe, hiszen egy kis fejben mindössze 33 kalória van.

Natúr popcorn

Ha nem vajast és nem sósat, hanem natúr popcornt ropogtatunk, azt bátran megtehetjük fogyókúra alatt is, egy nagy csészényiben ugyanis mindössze 31 kalória van.

Répa

Egy répában 30 kalória van, így ha ropogtatni szeretnénk ebéd után valamit, válasszuk nyugodtan a nyers répát. Magas karotintartalma miatt véd a ráktól, az Alzheimer- és Parkinson-kórtól, de jó hatással van a reumára is.

Olívabogyó

Öt olívabogyóban 26 kalória van, így aki szereti, ne hagyja le a salátájáról. Amellett, hogy finom, véd a szívbetegségektől is.

Humusz

Egy teáskanálnyi humuszban mindössze 23 kalória van, ráadásul tele van fehérjével is. Ne féljünk tőle, bátran próbáljuk ki akkor is, ha nem vagyunk vegetáriánusok.

(Németből fordította: Sophie)