Ideális méregtelenítő élelmiszerek

A tavasz a tisztító, méregtelenítő kúrák ideális időszaka. Áprilisban, mint minden évben, a zöld élelmiszerek megvásárlásakor Önök is élhetnek kedvező ajánlatunkkal, akciós áron juthatnak hozzá a természet kincseihez. Válassza ki az Önnek és a szervezetének leginkább megfelelő zöld élelmiszert! Sok bennük a közös, de azért mindegyik egy kicsit más…

Lássuk, milyen előnyöket kínál a zöldárpa és a kétféle alga!

Barley

A zöld- (fiatal) árpa, a többi gabonafélétől eltérően fejlődésének minden egyes szakaszában képes biztosítani a legalapvetőbb tápanyagokat. A létfontosságú anyagok leggazdagabb forrása a csírázó mag, valamint a növekedés kezdeti stádiumában levő fiatal, zöld növény.

Az enzimekben dús BARLEY ital egyik legnagyobb előnye, hogy természetes alkotóelemei szinergikus egységet alkotnak. A zöldárpa ezért az egyik legtáplálóbb élelmiszer, valódi tápanyag-koncentrátum, az élet elixírje.

Legfontosabb összetevői a következők:

Aminosavak: A fiatal árpa 18-féle aminosavat tartalmaz a (20-ból), az esszenciális aminosavakat is beleértve, amelyeket szervezetünk önmaga előállítani nem képes. A növényi peptidek óvják a szöveteket és a nyálkahártyákat a lehetséges károsodásoktól, illetve segítik regenerálódásukat.

Vitaminok és ásványi anyagok: a zöldárpa számtalan, természetes formában kötött és könnyen felszívódó vitamint, illetve ásványi anyagot tartalmaz. Hatékonyságuk a jelen levő poliszacharidoknak és bioflavonoidoknak köszönhetően még erősebb.

Antioxidánsok: hozzájárulhatnak a civilizációs betegségek (érrendszeri betegségek, cukorbetegség, elhízás, anyagcserezavarok) és a daganatok kialakulásának a megelőzéséhez, valamint csökkentik a vírusfertőzések kockázatát.

Enzimek: a fiatal árpa több mint 20-féle biológiailag aktív enzimet tartalmaz, ezek szinte valamennyi anyagcsere-folyamatban részt vesznek. Az enzimek és az enzimrendszerek segítenek egyensúlyban tartani a szervezet működését.

Spirulina Barley

A SPIRULINA BARLEY kombinált készítmény. Spirulina algát és zöldárpát (fiatal árpát) tartalmaz. A Spirulina, vagyis a „kék alga” elnevezése onnan ered, hogy a növény nagy mennyiségben tartalmaz kék színezőanyagot, pontosabban fikocianin pigmentet. Ennek gyulladáscsökkentő, antioxidáns és immunerősítő hatását kutatások igazolták, és arról is tudunk, hogy bizonyos fokú védelmet nyújt a radioaktív sugárzással szemben. Emellett óvja – elsősorban a vesét – a toxinoktól, a nehézfémektől és a gyógyszerek nemkívánatos mellékhatásaitól.

A SPIRULINA BARLEY-t a színezőanyag típusán kívül az is megkülönbözteti a CHLORELLA algától, hogy hatalmas mennyiségben tartalmaz kiváló minőségű fehérjét. Tömegének 70 százalékát (!) fehérjék teszik ki, és hihetetlenül magas a béta-karotin tartalma is, a karotinoidokról pedig tudjuk, hogy jótékonyan hatnak a látásra. A terméket cukorbetegek is fogyaszthatják. Biztosítja a szervezet számára szükséges B6- és B12- vitamin, folsav, továbbá gamma-linolénsav, vas, magnézium, króm és vanádium mennyiséget. Segíthet megoldani a vashiányból eredő problémákat, elsősorban a vérszegény, sápadt és fáradt hölgyeknél vagy a sportoló nőknél. De nemcsak vérszegénységben alkalmazható, hanem intenzív menstruációs vérzésnél, valamint műtétek előtt és után is.

Chlorella

A CHLORELLA, más néven zöld alga, színét a zöld klorofillnak köszönheti. Ez a mikroszkopikus alga tartalmazza a legtöbb klorofillt a természetben. A klorofill olyan zöld pigment, amely megtalálható a zöld növényekben, a cianobaktériumokban és az algákban. A fotoszintézis során magába szívja a napsugárzás energiáját, ennek segítségével szén-dioxidból és vízből energiaforrásként, illetve a növekedés és a fejlődés forrásaként használható cukrokat szintetizál. Fertőtlenítő, baktériumellenes és gombaölő hatású.

Sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatásokkal is büszkélkedhet, ezt a tulajdonságát főleg az emésztőrendszeri, illetve a bőrgyulladások esetében aknázhatjuk ki. Jótékonyan hat bőrkiütésekre, allergiára, krónikus és nehezen gyógyuló sebekre, valamint felfekvésre. Tisztítja a vért, méregteleníti a szervezetet, és támogatja a megfelelő emésztést. Az élelmiszeriparban és a kozmetikai iparban egyaránt használatos.

Dr. Jiří Hanzel

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)