Kerékpárral a sclerosis multiplexes betegekért

Kerékpárral keresi fel gyógyíthatatlan sorstársait egy SM beteg sportoló, Ternován Zoltán, aki május 8-án az esztergomi bazilikától indult, és 16 napon át kerékpározik. Több mint 30 várost érintve gördül be május 23-án Székesfehérvárra, az SM Világnap rendezvényére, ezzel minél több sclerosis multiplexes betegeknek reményt és erőt adjon a folytatáshoz.

Remélem, hogy az út során minél több sorstársammal sikerül találkozni, hogy saját példámon keresztül megmutathassam: soha nem szabad feladni! – fogalmazza meg motivációját Zoltán.

Ezrekért hajtMintegy 8 ezren élnek hazánkban az idegrendszert károsító, fiatalkori mozgáskorlátozottságot, látásvesztést, bénulást is okozni képes, gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel. Az 50 éves mogyorósbányai férfinak sikerült talpra állnia, ezért most útnak indul, hogy kiálljon a többiekért.

A Magyar SM Társaság által szervezett túra során Ternován Zoltán több mint 30 városba látogat el, hogy személyes találkozások és a helyi média révén minél többeknek elvihesse üzenetét, és minél több SM beteggel, családtaggal, orvossal és ápolóval, városi képviselőkkel és sportolókkal találkozhasson. Több helyen csatlakoznak hozzá helyi kerékpárosok is, ezáltal akciója országos figyelemfelhívó és szolidaritási mozgalommá növi ki magát.

Ugyan Zoltán a kivételesen jó állapotban lévő SM betegekhez tartozik, vállalása révén ráirányítja a figyelmet azokra a sorstársaikra is, akik állapotuk miatt országszerte elszigetelten, reményvesztetten élnek. Sokuknak már csak vágyálom a kerékpározás, ő most helyettük is rója a kilométereket.

Az út minden momentumáról hírt adnak ezen a Facebook csatornán.