Új szuperétel, a tigrismogyoró

A tigrismogyoró valójában nem is mogyoróféle, de tele van vassal és vitaminokkal, ezért esélyes a „szuperétel” címre. Egy fűféléről, a földi mandula terméséről van szó, amely tele van vassal, káliummal, magnéziummal, C- és E-vitaminnal. Édes, kókuszra emlékeztető íze és omlós textúrája vonzó csemegévé teszi. Nyersen vagy lisztté őrölve is lehet fogyasztani.

Új szuperétel, a tigrismogyoró„Már egy éve árusítunk tigrismogyorót, ami iránt egyre nagyobb az érdeklődés, növekednek az eladások is. Mi szuperételnek tartjuk a tápértéke miatt, ami az emberi anyatejére hasonlít. Mivel glutén- és mogyorómentes, egészséges alternatívát jelent” – magyarázta Jemma Brett, a Navi Organics szóvivője.

A tigrismogyorónak elvileg étvágycsökkentő hatása is van, mivel emészthetetlen keményítőt tartalmaz, s ennek köszönhetően hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Ha minden még nem volna elég, csökkenti az ételekből felszívódó kalóriák mennyiségét is.

„A rezisztens keményítő prebiotikumként is használható, hiszen elősegíti a jótékony bélbaktériumok termelődését, erősítve ezáltal az immunrendszert” – mondta Ludovica Vigliardi Paravia, az Organic Gemini munkatársa.

A tigrismogyoróból készült liszt a legtöbb recepthez felhasználható, és kellemes, mogyorós ízt kölcsönöz az ételeknek. A paleolit étrend hívei is fogyasztják.