Mézes masszázs testnek, léleknek

Van kedve egy érzékien édes wellnesshez? Szeretné ugyanakkor szervezetét megszabadítani a salakanyagoktól és lendületbe hozni? Ez a kombináció ellentmondásosnak tűnik, de mégsem az. A mézes masszázsnak nagy hagyománya van sok kultúrában, és elsősorban a szervezet salaktalanításában és méregtelenítésében játszik szerepet – a kellemes kikapcsolódás mellett.

A méz népszerű nyalánkság, de nem csak finom ételek készítéséhez lehet használni. Már évszázadok óta megvan a helye a kozmetikumokban és a természetgyógyászati kezelésekben. A mézes masszázs jótékony hatással van az egész testre, kívül-belül.

Mélyen beszívódik, gyógyítA masszázs alatti a méz összetevői közvetlenül felszívódnak a bőr pórusain át a szervezetbe. Ez lehetővé teszi a vérkeringés élénkítését és az anyagcsere serkentését. A mézben lévő kiváló minőségű anyagok – vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fruktóz és aminosavak – így közvetlenül bejutnak a bőrön át. Ezen kívül a mézben lévő acetilkolint jótékony hatással van a vesékre, a belekre és a szívre.

A mézes masszázs hatása

De pontosan hogy hat a mézes masszázs? Végül is a méz nem gyógyszer, de bizonyos masszázsfogások kombinációjával és a reflexzónák stimulálásával segít a relaxációban és pozitív hatással lehet az egészségre. Mézes masszázs alkalmazható az egész testen.

A kívánt hatás elérése érdekében a kezelt testrészt először alaposan meg kell tisztítani. Ezután folyékony meleg mézzel kenik be a bőrt. Már önmagában a folyékony, meleg méz is csodálatos nyugtató és relaxáló hatást vált ki. Többek között a melegtől – a masszázs segítségével – megnyílnak a bőr pórusai, a méz bejut a felszín alatti rétegekbe, és ott fejti ki hatását.

A masszázs fogásai serkentik az anyagcserét, és salakanyagokat, sókat és méreganyagokat vonnak ki a szervezetből. Nem ajánlott a mézes masszázs daganatos és fertőző betegségeknél, nyílt sebeknél.

(Németből fordította: Koncz László)