Az aloe vera hatékony ellenszere lehet a diabétesznek

Az aloe vera hatékony fegyver lehet a 2-es típusú diabétesz és a pre-diabétesz ellen. A betegség világszerte gyakori probléma, a vezető halálokok között szerepel. A páciensek kevesebb, mint fele képes kordában tartani betegségét, és a szakemberek egyetértenek abban, hogy új, hatékony módszerekre van szükség, amelyek nem okoznak kellemetlen mellékhatásokat.

A The Journal of Alternative and Complementary Medicine című szaklapban publikált kutatás szerint főként azok számára a hasznos az aloe vera fogyasztása, akiknek az éhgyomri vércukorszintjük 200 mg/dl (11.1 mmol/l) fölött alakul.

A diabétesz egy életen át tartó állapot, amelynek során a vércukor túl magas, és a kezelés elmaradása esetén számos szervet károsíthat. Világszerte 382 millió ember él cukorbetegséggel, az esetek többségében a 2-es típusú cukorbetegség okozza a problémát.

Az Egyesült Államokban 21 millió cukorbeteg él, a betegség kezelése és a munkából való kiesés 2012-ben 245 milliárd dolláros kárt okozott. Előzetes becslések szerint 2030-ra a cukorbetegség globális költsége eléri majd a 490 milliárd dollárt.

A cukorbetegséggel élők összességében véve nyitottabbak az alternatív kezelési módokra, és már most népszerűnek számít a kínai gyógyászatban használt aloe vera (Aloe barbadensis) fogyasztása. A növény legalább 75 aktív összetevőt tartalmaz, amelyek fontos szerepet játszanak a vércukorszint normalizálásában.

Elképzelhető, hogy a hivatalos gyógyászatban az aloe vera hamarosan főszerepet kap, ehhez azonban további kiterjedt kutatásokra van szükség.

Ha szívesen  olvasna még az aloe vera hatásairól, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Aloe vera: mozgósítja az immunrendszert