Ne nyeljen vizet a strandon!

Hiába a tiltás, négyből egy amerikai felnőtt őszintén bevallja, hogy simán úszna egyet akkor is, ha hasmenése van – derül ki a nem éppen pozitív kimenetelű felmérésből. Egyre növekszik ugyanis a Cryptosporidium parazita általi fertőzések száma, ami igen gyakran hasmenést okoz. Vigyázzunk arra, hogy semmiképpen se nyeljünk vizet a strandon!

A felnőttek 25 százaléka nem törődik azzal, ha hasmenéssel küzd, ugyanúgy felszabadultan úszik egyet a strandon vagy éppen az uszodában. Mindez egy amerikai, vízminőséget vizsgáló kutatás keretein belül derült ki.

Ne nyeljünk belőle!

Hiába a folyamatos a figyelmeztetés, hogy vigyázzunk arra, semmiképpen se nyeljünk vizet a strandon, a felnőttek 60 százaléka ezt ennek ellenére megteszi, ezzel pedig máris nagyobb a fertőzés kockázata.

Az USA-ban 2016-ban a Crypto parazita 32 járványt okozott a strandokon, míg 2014-ben ez a szám csupán 16 volt. Csak Arizonában 352 ember betegedett meg a Crypto-fertőzés miatt július és október között, míg 2011 és 2015 között csupán évi 62 ilyen eset fordult elő. Mindez azért is aggasztó, mert elég egy korty a vízből, hogy az ember megbetegedjen, ráadásul a parazita akár hetekig is a szervezetben maradhat. Hazánkban szerencsére e kórokozó előfordulása ritka, de itt sem ajánlható, hogy valaki hasmenéssel strandolni induljon.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés