A csodálatos cékla

A cékla erőteljes, jellegzetes ízű, gyermekkoromban nem szerettem, és felnőttként sem tartozik a kedvenceim közé. Ám a várandósság hónapjai alatt mégis megkívántam, nyilván azért, mert így jelezte a testem, hogy töltsem fel a vasraktáraimat. A cékla fogyasztása segíti a magzati sejtek osztódását, támogatja a magzat növekedését, idegrendszerének fejlődését.

Az ORGANIC BETA (vöröscékla) port, vagyis az Energy készítményét választottam. Jó döntés volt!

A cékla nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat, de emellett hatékony baktérium- és vírusölő, daganatellenes és gyulladáscsökkentő összetevőkkel is büszkélkedhet.

Valóságos kincsesbánya

Számtalan ásványi anyag gazdag kincsestára: található benne vas, kálium, mangán, magnézium, foszfor. Szilíciumtartalma jótékony hat a kötőszövetek állapotára, a haj és a köröm egészségére.

Folsavban is gazdag. A folsav támogatja a szövetek megújulását, közreműködik többféle hormon termelésében. Várandós kismamáknak különösen ajánlott a cékla fogyasztása, mert segíti a magzati sejtek osztódását, támogatja a magzat növekedését, idegrendszerének fejlődését. Folsav- és vastartalmának köszönhetően hozzájárul a vörösvértestek termelődéséhez.

Az emésztésnek is jót tesz: serkenti a gyomornedvek kiválasztódását, segít a székrekedés megszüntetésében.

Nagyon szépen megtapasztaltam a cékla jótékony hatásait. Vízzel hígítva az ORGANIC BETA íze sem ijesztő, sőt mondhatom, hogy kellemes, pedig – mint említettem – nem vagyok nagy „céklarajongó”. Ma sem döntenék másként!

Kelemen Lívia
fitoterapeuta természetgyógyász
Energy klubvezető, Balatonfüred

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)