Vérhígítás aszpirin nélkül

Mindenki tudja, mennyire fontos, hogy ne legyen túl sűrű a vére, hiszen ha elég híg, akkor sokkal kisebb az esély a vérrögképződésre, az érelzáródásra, a szívtrombózisra vagy a visszérproblémákra. Hogyan érhetjük el a megfelelő vérhígítást gyógyszer nélkül? Az aszpirin szedése helyett egészséges módszerek is segíthetnek – mellékhatások nélkül.

A háziorvosok 99%-a – rutinszerűen és a hivatalos protokollnak megfelelően – az infarktus és a sztrók megelőzésére, valamint gyulladáscsökkentésre a mindennapi aszpirinszedést ajánlja.

A ginkgo jó vérhígító

A magam részéről azonban ezt kizárom, az aszpirint ugyanis az egyik legveszélyesebb gyógyszernek tartom, elsősorban a mellékhatásai miatt (gyomor-, bélvérzés, egyéb belső vérzések, máj- vagy/és vesekárosodás stb.).

Lássuk inkább azt, hogy milyen gyógyszermentes lehetőségeink vannak a vér hígítására. Az első helyre sorolom azt, hogy igyunk elegendő (napi 2–2,5 liter) vizet. Ha elég víz jut be a szervezetünkbe, akkor a vérünk hígabb lesz, és nem mellesleg javul a kiválasztó szervek működése is.

Vérhígító, vérrögképződést gátló hatása is van a tengerihal-olajnak (ómega-3), a ligetszépe olajnak, a páfrányfenyő (ginkgo) kivonatnak, a ginszengnek, a gránátalmának, az orbáncfűnek és a medvehagymának. Jól helyettesíti az aszpirint az MSM, a bromelain és a magnézium szedése is. A gyógyító fűszerek közül előnyös ebből a szempontból a fokhagyma, a gyömbér, a kurkuma és a fahéj használata.

(Az a MSM (metil-szulfonil metán) természetes, a természetben és a testben előforduló kénvegyület. Népszerű az ízületi gyulladás és a degeneratív ízületi betegségek kezelésére, mivel segíti a kötőszövetek kialakulását és támogatja az ízületeket, az inakat és az ínszalagokat – a szerk.)

Kürti Gábor
https://kurtigabor.com/
(Forrás: Gyógyszer nélküli egészség Facebook csoport)