Hurrá, itt a tavasz!

A tavaszi energiák leginkább az illatukról ismerhetők fel. Amint a Föld csodálatos illatba borul, megérkezik a tavasz, és vele együtt az az időszak, amely felteszi nekünk a kérdést: mit tettünk a télen és mit nem. A Nappal együtt tértünk nyugovóra és vele együtt keltünk? Elkerültük az izzasztó helyzeteket? Kis kertünkben termő élelmiszereket fogyasztottunk?

Nem sokan lehetnek, akik mindezen kérdésekre igennel válaszolnak. Úgyhogy ne aggódjanak, mert mindnyájan vétkezünk. És ennek következtében mindnyájan harcolunk a tavaszi fáradtsággal. De hogyan is vívjuk meg ezt a küzdelmet?

Életerőnket leginkább kiegyensúlyozott táplálkozással, gyógynövények használatával és az előttünk álló további gyönyörű évszakokra való várakozással tudjuk újra megerősíteni. Még mindig a természet részei vagyunk, ezért, ami kibújik a földből, azt megesszük! A csalánt, a petrezselymet, az újhagymát, a repkényt, a pitypang leveleit – és ezek mindegyike igazi vitaminbomba. Eljött továbbá a tojás és a gabonafélék ideje is (ha lehet, a kicsírázottaké), tehát a tavaszi finomságok szezonja. És itt díszlik a tányérunkon a friss, ropogós retek, a fejes saláta és a karalábé – még a nyál is összefut a számban, ahogy ezeket a sorokat írom…

Ám, ha mindez kevés volna, vegyük elő az étrend-kiegészítőket. Nekem személy szerint hihetetlenül bevált az erős és gyógyító REVITAE. Energiákban gazdag növényi kivonatokat tartalmaz, és sem az emésztőrendszer működését, sem a kiválasztást nem nehezíti el. Ráadásul nem okoz függőséget. Legfőképpen az aktív jang energiakészleteket tölti fel, de emellett tartalmaz jin energiákat is megerősítő összetevőket. Egy szó, mint száz: életmentő serkentő. Általános adagolása naponta 2-3×1 kapszula, de szerintem akár napi 4 szem is szedhető belőle, két adagra bontva.

Rendkívül hatékony lehet a PERALGIN is, bár kicsit más hatásának a spektruma. Hathatósan támogatja az immunrendszer működését, hogy ne csak a tavaszi baktériumokkal és vírusokkal legyen képes elbánni, hanem a legkülönbözőbb allergénekkel is. Márpedig a tavaszi allergia (amit korábban szénanáthának neveztünk) a tavaszi fáradtságból adódó egyik fő kockázat. Az ember gyakran nem is tudja, mi a baja, csak egyszerűen pocsékul érzi magát.

A PERALGIN azonban képes szabályozni az immunrendszer eltúlzott reakcióit a virágporra és a porra, így a szervezet az állandó orrfújáshoz képest örömtelibb dolgokra fordíthatja az erejét. Ez a készítmény mindemellett megtisztítja a májat – és ezt igen gyengéden és kíméletesen teszi –, így szedésekor semmiféle reverz reakciótól nem kell tartanunk. A PERALGIN általános adagolása felnőttek esetében: naponta 1-3×1 kapszula. Az én javaslatom naponta 2×2 kapszula.

Az ENERGY készítményei biztonságosak, ezért bátran, sőt akár játékosan is kutathatjuk azokat a kombinációkat, amelyek egészséget és örömet hoznak az életünkbe. A REVITAE és a PERALGIN együttes használata a sokféle remek kombináció egyike.

Dr. Alexandra Vosátková

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)