A vegetáriánus gyermek és a Spirulina

„Megfelelő készítmény lehet-e a HAWAII SPIRULINA, és ha igen, milyen adagolásban egy 9 éves kislánynak, aki nem hajlandó húst enni? Tejtermékeket és tojást is csak időnként fogyaszt. A hiányzó tápanyagokat igyekszünk hüvelyes zöldségekkel pótolni, amelyeket szeret.” Erre a – bizonyára sokakat érintő – problémára keres megoldást az egyik olvasónk.

Szakértőnk válasza:

Ha a gyermek elutasítja a komplex fehérjeforrásokat, amelyek elsősorban az állati eredetű termékekben találhatók meg, akkor a HAWAII SPIRULINA mindenképpen ajánlott étrend-kiegészítő lehet. A gyermek étrendjét hetente kb. egyszer egészítse ki szójatermékekkel is (biominőségű tofu vagy tempeh – GMO ne legyen), amelyek remekül kiegészítik a teljes értékű fehérjék készletét. A hüvelyes növények szintén hasznosak.

Fehérjeforrás vegáknak is

Ügyeljen arra, hogy gyermeke étrendje változatos legyen, különböző fehérjeforrásokat tartalmazzon (hüvelyesek, diófélék, növényi magvak, tofu és ehhez hasonlók). Ha a lánya szereti az erőlevest (hús nélkül), akkor fehérjepótlásként azt is nyugodtan adhat neki.

Kislányának az ő korában naponta testsúlykilogrammonként 1-2 g fehérjét kellene fogyasztania. Például 100 g hüvelyes zöldség (a növény fajtájától függően) megközelítőleg 25 g fehérjét tartalmaz, és ha a gyermek az adott napon már semmilyen más fehérjeforrást nem fogyaszt, ez a mennyiség csak egy kb. 25 kg testsúlyú gyermeknek elegendő.

Az lenne az ideális, ha a napi étkezések mindegyike tartalmazna valamilyen fehérjeforrást. A termékekben található fehérje mennyiségére vonatkozó adatoknak a termékcímkén vagy az interneten tud utánanézni.

A HAWAII SPIRULINA-ból napi 3-5 tabletta ajánlott kislánya számára.

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)