A vegetáriánus gyermek és a Spirulina

„Megfelelő készítmény lehet-e a HAWAII SPIRULINA, és ha igen, milyen adagolásban egy 9 éves kislánynak, aki nem hajlandó húst enni? Tejtermékeket és tojást is csak időnként fogyaszt. A hiányzó tápanyagokat igyekszünk hüvelyes zöldségekkel pótolni, amelyeket szeret.” Erre a – bizonyára sokakat érintő – problémára keres megoldást az egyik olvasónk.

Vitamin-kölcsönhatás is van!

A nem kívánt gyógyszer-kölcsönhatás ismert szövődmény, ezért az orvosok mindig odafigyelnek betegeik gyógyszerelésére. Általában azonban ezt elmulasztják megkérdezni az étrend-kiegészítők, például a multivitaminok esetében, amelyek pedig az élettani folyamatokra való hatáson keresztül számos kezelés, például műtétek, kemoterápia hatásfokát befolyásolhatják.

Étrend-kiegészítők kontra egészséges táplálkozás

Bár világszerte egyre ismertebbek és népszerűbbek a funkcionális élelmiszerek, a Szinapszis Kft. legújabb kutatásából kiderült, hogy hazánkban a lakosság mindössze 23 százaléka van tisztában a funkcionális élelmiszerek fogalmával, és csupán minden tízedik válaszadó tudott konkrét példát mondani az egészség megőrzését támogató funkcionális élelmiszerekre.

Halálos „csodaszer”

Halált is okozhat az az étrend-kiegészítő, amelyet az ÁNTSZ – több uniós ország jelentésére, illetve hazai megbetegedésekre hivatkozva – betiltott. Az MMS cseppeket rák és leukémia elleni csodaszerként árulják az interneten.