Akupresszúra: stresszkezelés, emésztési problémák

A hagyományos kínai gyógyászat fontos része az energiapályák (meridiánok) legaktívabb pontjainak kezelése. Ha ez tűvel történik, akkor akupunktúráról beszélünk. Az akupresszúra ugyanezeket az akupunktúrás pontokat kezeli, de tű vagy bármilyen más segédeszköz nélkül, puszta kézzel, ezért kiváló otthoni módszer az öngyógyításra és a gyógyításra.

Feszült, nyugtalan, esetleg nem tud elaludni, vagy éjszaka felébredve szeretne gyorsan visszaaludni? Próbálja ki a Szívburok-6 (Szb-6) AKU pontot! Tegye a középső 3 ujját keresztben a csukló belső oldalához, így mérje ki a távolságot, majd keresse meg a hüvelykujjával a mutatóujj mellett, a 2 párhuzamosan futó ín között található Szb-6 pontot. Nyomogassa meg közepes erővel 30-szor, ez lesz egy kezelés. Végezze el a kezelést mind a két alkaron. A hatás szinte azonnali, pár percen belül biztosan jelentkezik, és legalább 2 órán át tart. Ha szükséges, naponta többször ismételheti, minden mellékhatás nélkül.

Emésztési panaszok

Bármilyen emésztési problémánál hasznos lehet a gyomormeridián 36-os pontjának, más néven a hosszú élet pontjának (Gy-36) a kezelése. Ez az AKU pont a láb külső oldalán, a térdkalács alatt 4 harántujjnyira található, a sípcsonttól kifelé, attól egy hüvelykujjnyi távolságra. Ha gyengéden nyomogatja, akkor serkenti az emésztőrendszer működését, ha erősen kezeli, akkor fékezi. Ez igaz az étvágy serkentésére vagy csillapítására is (pl. fogyókúrához), természetesen ilyen célból a tervezett étkezés előtt kb. 20 perccel érdemes masszírozni. Egy kezelés, mint az akupresszúrában általában, itt is 30-szor történő nyomogatást jelent. Mindkét lábon érdemes kezelni! Nemcsak emésztési, hanem sok egyéb panasznál is segít: pl. magas vérnyomás, allergia, alvászavar, nehéz vizelés és más időskori panaszok stb.

Kürti Gábor
természetgyógyász, akupresszőr
Tel.: +36 (30) 996-2787
Honlap: https://kurtigabor.com
Gyógyszer nélküli egészség Facebook csoport

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Jobb testtartás, harmónia – ezt adja a tajcsi