Életmódtréning az Öregmalomban

Életre szóló élmény, testi és lelki felfrissülés – erre adnak lehetőséget az Öregmalom Életmódház változatos programjai a festői Dunaalmáson. Kezünkben az egészségünk, rajtunk múlik, mennyire tudjuk megőrizni, illetve fejleszteni.

Nyelvünk csodálatos, gondoljunk csak egészség szavunkra, amely kifejezi testünk, lelkünk, szellemünk egységét, utalva arra, hogy a teljes egyensúly megtalálásával éppúgy feladatunk törődni, mint fizikai egészségünkkel. Testünket ápoljuk, öltöztetjük, etetjük, kényeztetjük. Vajon ugyanennyit foglalkozunk lelkünkkel és szellemünkkel is? A tudatos önfejlesztés, a belső értékek megtalálása és szárbaszökkenése az újjászületéshez hasonlatos élmény. A tréningeken résztvevők az itt eltöltött néhány nap alatt felfedezik egy új szemlélet lehetőségét, levetve régi beidegződéseiket, rossz szokásaikat.Ősfák segítik az elcsendesedést

Minden héten életmódtréning!

A minden héten, hétfőtől péntekig tartó Életmódtréning során a tudatos, egészséges életmód minden elemét megvizsgáljuk.

Az Életmódházban eltöltött 5 nap komplex személyiségfejlesztő, önismereti foglalkozás, amelynek révén megismerjük, elfogadjuk önmagunkat és kifejlesztjük a feszültségeink, negatív élményeink napi feldolgozásához szükséges stratégiákat.

Az öt nap során kipróbálhatjuk a szabadidő eltöltésének számos aktív módját: a jógát, a tai csit, a lovaglást, a kocsizást, részt veszünk gyalogtúrán, bicikli- és kajaktúrán. A szakrális körtánc során az ősi tánclépések és az elvárásoktól mentes légkör varázsolja át a körben táncolókat, és emeli szentté, meghatározó jelentőségűvé az együttlétet. Egy délelőtt folyamán alkalmunk nyílik megfesteni saját mandalánkat, amely megmutatja belső valónkat. A meditáció során betekintést nyerhetünk belső világunkba, majd egy újabb mandala megfestésével láthatóvá válnak a megélt megtapasztalások. Folyamatosan kialakítjuk Sorskönyvünkben a tudatos optimizmus lépcsőfokait.

Számos nagyszerű gondolat hangzik el a pozitív gondolkodásról, a szeretetről, az egészséges életmódról. Dietetikusunk és főszakácsunk segítségével megtanulhatjuk, hogyan állítsuk össze étrendünket, és a közös látványfőzés során megtekinthetjük, hogyan lehet az ételeket egészségesebben elkészíteni. A boresten igazi falusi, autentikus környezetben kóstolhatjuk meg a régió borkülönlegességeit.

Az ötnapos életmódtréning olyan mélyreható élményt nyújt, amelynek jutalma a komoly gondolkodásbeli változás, egy új életminőség lehetősége. Önnek szól, ha szeretne ezentúl:

  • jobb minőségű, hatékonyabb mozgást végezni
  • táplálóbban, egészségesebben étkezni
  • komplexebb nézőpontot kialakítani a világról
  • megnyitni a lelkét
  • kitárni a szellemét
  • leküzdeni a stresszt
  • empatikusabban fordulni az emberek felé
  • megelőzni a civilizációs betegségeket

Az Öregmalom madártávlatbólÉn, Te, Nő… – hétvégi programok nőknek

A kifejezetten nőknek szóló tréningek egyaránt fejlesztik a fizikai és lelki egyensúly kialakításához és fenntartásához szükséges képességeket. A komplex program segít személyre szabottan meghatározni az életmód kialakításának, átalakításának, változtatásának irányait.

Egy nő számára utoljára az őskori barlangban volt ilyen nehéz megfelelni az elvárásoknak, mint most a XXI. században. Őrizni az otthon melegét adó lángot, gondoskodni az utódok táplálásáról, biztonságáról, biztos szakmai felkészültséggel gyűjtögetni, gyógyítani, no és persze, ha a férfi odaveszett, vagy a szomszéd barlang nőjéhez pártolt: letörölni a könnyeket, aztán mamutot ejteni és azt jól feldolgozni. Jó, talán egy dologban volt könnyebb az akkori nő élete – nem várták el tőle, hogy mindemellett karcsú, fiatal és jól ápolt maradjon élete végéig.

Szóval bárhogy is gondolkodunk a társadalmi elvárásokról, tetszik, nem tetszik: ennek kell megfelelni. Fizikai és lelki fronton egyaránt komolyak a követelmények, és csak egy biztos: nem adhatjuk fel, hiszen akkor egészséges a család, ha egészséges a nő, akkor boldog a család, ha a nő boldog.

A 3 nap alatt a NŐ körül program a Nőnek szól, kortól függetlenül: testi-lelki méregtelenítés, energizálás, alakformálás – hiszen így kerek az EGÉSZ. Életrecept, amit mindenki maga állít össze.

A Vigyázz, kész…NŐ! program a kapcsolatteremtésre koncentrál. A nők gyakran nem megfelelően mozgósítják „női fegyvertárukat”, ami segíthetné az első, a második, a harmadik randevú létrejöttét. Az önismeret fejlesztése során megtanuljuk mások szemével látni magunkat és viselkedésünket, ami segít a személyiségünknek leginkább megfelelő kapcsolatteremtési technikát kiválasztani. Megtanuljuk, hogy „ Nincs második első benyomás!”, és megtanulunk vele élni.

Az Öngyógyítás tréning során megismerhetjük belső erőforrásainkat, amelyeket sikeresen használhatunk a gyógyulásunkhoz. A hétvége célja, hogy olyan elméleti és gyakorlati ismeret- és élményanyaghoz segítse a résztvevőket, amelyeket alkalmazva sikeresen járulhatnak hozzá saját gyógyulásukhoz, illetve alapjaiban változhat meg a betegségükhöz és önmagukhoz való viszonyuk.

ÖregmalomTovábbi információ:
Öregmalom Életmódház
2545 Dunaalmás, Dunasor 4.
www.oregmalom.com

(X)