Vasárnap indul a 25. jubileumi SPAR futás

Újra indul a SPAR futás mezőny 2010 szeptember 26-án, 10 órakor, az 56-osok teréről, több távon, többek között: Maraton, (42,195 km), 30 km, Minimaraton: 7 km, Maratonka: 3,5 km és 3,5 kilométeres gyaloglás azok számára, akik nem tudnak futni, de szeretnének mozogni. A versenyzők több távon indulhatnak és még lehet nevezni online csütörtök délutánig. A futást egyéb családi és egészséggel kapcsolatos programok kísérik.

Helyszíni és színpadi programok

A nagy rajt előtt neves fitness edzők tartanak bemelegítést a nagy színpadnál, majd a startpisztoly ellövése után a szurkolók és kísérők számára színes programok kezdődnek. A helyszínen lesz véradás, Chi Kung bemutató, Kreadance Tánc show és kangoo gyerekeknek és felnőtteknek, ugráló várak, spinning és több más sportág is kipróbálható lesz még.

A Magyar Vöröskereszt helyszíni véradást szervez; az ifjúsági vöröskereszt arcfestést szervez gyerekeknek; a BSI-ben elkezdett futócipő- és sportruhagyűjtést a helyszínen folytatja. Ezen kívül a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány is rendez helyszíni adománygyűjtést.

A látogatók részt vehetnek az Egészség Hídja Alapítvány mellrákprevenciós felvilágosításon, valamint A Rák ellen, a holnapért, az emberért! Társadalmi Alapítvány és a Bátor Tábor Alapítvány játékos programot, ügyességi játékokat szervez gyerekeknek. A Suhanj! Alapítvány standjánál lesz vetítés, játékok gyerekeknek és felnőtteknek; az alapítvány tagjai kisebb távon várhatóan indulnak mozgássérültekkel. Környezet- és állatvédelmi területen tevékenykedő civil szervezetek és cégek is jelen lesznek a rendezvényen, nevezőként és programokkal egyaránt. Az Ökoszolgálat környezetvédelmi programokkal, az Ökopannon Kht. játékos programokkal, míg a haszonállatok védelméért és jobb sorsáért küzdő Fauna Egyesület rajzsarokkal, játékos vetélkedőkkel kedveskedik gyerekeknek. Érdekességként egy Rabszolgagálya, egy ókori mintára épített hajó evezősökkel a Dunán kíséri a maraton és a 30 kilométeres táv útvonalát. A sporteseménnyel párhuzamosan vagy azt követően több múzeum is kedvezményesen vagy ingyen lesz látogatható, így egyben kulturális programról is gondoskodnak a szervezők.

A nevezőknek is kedveznek

A 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonra való tekintettel a BSI nevezési irodája a héten hosszabb nyitva tartással, hétfőtől csütörtökig 8:30-tól 17:30-ig üzemel, pénteken azonban zárva tart. Nevezzen és vegye át időben a rajtszámát! A szervezők javasolják, hogy a helyszíni sorban állást elkerülendő, még a hétvége előtt vegyék át az indulók a rajtszámot és a rajtcsomagot a nevezési irodán. Az időmérő chipre 1000 forintos kauciót kell letétbe helyezni, melyet 1db 1000 forintos címletben kérnek a rendezők. A versenyközpont, öltöző, ruhatár az 56-osok terének Damjanich utcai felőli oldalán felállított sátorban lesz. Interneten és személyesen szeptember 23-ig lehet nevezni. a BSI-ben (1138 Budapest, Váci út 152.) munkanapokon 9:00-17:00-ig, legkésőbb szeptember 23-án, a versenyeken, az információban és a versenyközpontban szeptember 25-én 11:00-17:00-ig 26-án 7:00-9:30-ig.

Hajrá! Stábunkból egy fő indul 7 kilométeren.

Forrás és bővebb információ: www.futanet.hu

G.Á.