Viszlát ősz hajszálak!

Általában az ősz hajszálak megjelenését az okozza, ha nincs elég melanin a haj sejtjeinek szerkezetében. Ez az anyag a haj színéért felelős, mennyisége a kor előrehaladtával csökken, néha azonban viszonylag fiatal korban is előfordul. Néhány tipp arra, hogyan lehet megszabadulni az ősz hajszálaktól.

Mit tegyünk, ha már fiatal korban megjelennek az ősz hajszálak?

A fiatal korban feltünedező ősz hajszálak esetén a folyamatot még meg lehet fordítani. A korai őszülés megjelenésének alapvető okai a kávé-, alkoholfogyasztás, valamint a nem kellő mennyiségű vitaminbevitel és a túlzott mértékű napon tartózkodás. Ezek mellett az ősz hajszálak még a korábban átélt stressz következményei is lehetnek, mivel szervezetünkben minden egymással összefüggésben van, többek között az idegrendszer is hat a testünkben zajló folyamatokra.

Hogyan szabaduljunk meg az ősz hajszálaktól?

Először is, soha ne tépjék ki őket. A problémától ezzel úgysem szabadulnak meg, azonban új ősz hajszálak megjelenésének „örvendhetnek”. Az ősz hajszálak eltüntetésének leghatásosabb módszere, ha befestjük. Az utóbbi időben megjelent a fodrász szalonokban egy csodálatos készítmény, amit Poly Re-Nature Creme-nek neveznek. Az a jó benne, hogy képes a hajszálaknak visszaadni természetes színét, teljesen befedve az őszülést. Felvinni is csak mindössze 5 percre kell, ami után az elkövetkező 1-2 hónapban el lehet felejtkezni az ősz hajszálakról.

Népi módszerekkel az ősz hajszálak ellen

Három evőkanálnyi petrezselyemzöld levét fogyasszunk el minden nap és így a jövőben nem jelennek meg újabb ősz hajszálak. Emellett az őszülés megelőzésére javasolt a hajba a szeder, szamóca, körte és sárgabarack levének bedörzsölése. És természetesen ne feledkezzenek meg az A-, C-, E és B-vitaminokról sem. A folsav és a paraaminobenzoesav szedése az őszülési folyamatot megfordíthatja.

(Forrás: Hogyan szabaduljunk meg az ősz hajszálainktól?, oroszból fordította Bajkovné Erdész Mária)