Társaságban jobban megy az edzés

Nehéz megtalálni az igazán nekünk való mozgásformát, ha azonban rákaptunk az edzések ízére, akár életünk végig is megmaradhat a szerelem. Aki még mindig keresi a számára legmegfelelőbbet, annak érdemes a barátaival együtt elindulnia egy edzésre, hiszen nemrégiben kiderült, hogy a kitartó edzések kulcsa nem más, mint a jó társaság. Legyen szó zumbáról, spinningről, jógáról vagy éppen kickboxról, ha örömet lelünk benne, rendszeresen el fogunk járni az edzésekre.

Társaságban jobban megy az edzés„Ezeknek az óráknak a legjelentősebb előnyük maga a közösség. Új embereket ismerünk meg, ezért sokkal nehezebb legközelebb otthon maradni és lustálkodni” – mondta Tim Keightley, az amerikai Gold´s Gym lánc 25 éves tapasztalattal rendelkező alelnöke.

Nem csak a csoportos órákra járnak gyakrabban az emberek a társaság kedvéért. Azok például, akik együtt járnak le, hogy a gépeket használják, átlagosan heti háromszor térnek vissza, szemben a magányosan edzőkkel, akik csak 1,7 alkalommal. Keightley szerint az embereknek már egyre fontosabb az is, hogy mennyit kapnak a pénzükért, vagyis, hogy kevés idő alatt jobb eredményeket érjenek el.

„Csak hallgatjuk a zenét és valaki megmondja, hogy milyen gyakorlatokat csináljunk. Nincs is ennél jobb módja kiszakadni a mindennapi pörgésből” – tette hozzá a szakember. Szerinte ugyanis mindegy, hogy valaki 23 vagy 60 éves, a lényeg az, hogy az oktató odafigyeljen rá és eredményeket érjen el.

A professzionális fitnesztermekben orvosok is közreműködnek az előzetes szintfelmérésekben, és a programokat is gyakran változtatják. Azt, hogy melyik csoportos óra lesz népszerű, nehéz azonban megjósolni, de sokszor az egyszerűség győz. Az aerobik például kiállta az idő próbáját. Az egyszerű lépések zenés kombinációja ma is az egyik legkedveltebb óra. A másik ilyen népszerű csoportos edzés a pár éve elterjedt spinning. „Nem kell hozzá különösebb koordinációs képesség, a lényeg, hogy mosolyogjunk és élvezzük az órát” – véli Keightley.