Csokira vágysz? Indulj sétára!

Ha legközelebb rád tör a csoki utáni vágy, mielőtt befalnál egy egész táblát, indulj el inkább sétálni. Egy, az Appetite folyóirat februári számában megjelenő új tanulmány szerint ugyanis napi 15 perc séta a felére mérsékli a csokoládé utáni sóvárgást.

Csokira vágysz? Indulj sétára!„Tudjuk, hogy a magas kalóriatartalmú nassolás, mint például a csokoládéfogyasztás, rossz szokássá válhat, és jelentős súlygyarapodáshoz vezethet” – mondta Adrian Taylor, a tanulmány egyik szerzője, az Exeter Egyetem professzora.

A kutatásba 78 csokoládéfüggőt vontak be, akiket arra kértek, hogy két napig ne egyenek semmilyen csokit, a csoport felét ugyanakkor arra kérték, hogy sétáljanak napi 15 percet is. Az eredmények döbbenetesek voltak: azok, akik nem csináltak semmit, átlagosan 28 gramm csokoládét ettek, míg akik elmentek sétálni, körülbelül csupán 15 grammnyit.

„Gyakran azt érezzük, hogy ezek a finom falatok energialöketet adnak, vagy segítenek megbirkózni a stresszes munkahelyi helyzetekkel vagy az unalommal. Az emberek gyakran nehezen tudják mérsékelni a nassolást, de a tanulmány megmutatta, hogy napi 15 perc séta a felére csökkentheti a csokoládéfogyasztást” – fűzte hozzá a professzor.