Tíz dolog, amitől fiatalabbnak nézünk ki

Bármilyen hihetetlen, mindenféle kémiai anyag és beavatkozás nélkül is nézhetünk ki fiatalabbnak, csak nem mindegy, hogy mit eszünk és mit csinálunk! Nincs szó csodadiétáról, önsanyargatásról, csupán néhány rendszeresen fogyasztott finomságról és laza mozgásról. Napi néhány szem dió, szilva, alma és biciklizés, jóga – meg persze sok víz csodát tehet!

Étkezés

Unalomig ismételgetik, amit már régóta tudunk: ha egészségesen táplálkozunk, sokat teszünk a szépségünkért és a hosszú életért. Ha hetente háromszor fogyasztunk szilvát, mazsolát, gránátalmát, öt évvel is fiatalabbnak nézhetünk ki.

Botox helyett jóga

Bár a botox és mindenféle műtéti beavatkozás sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mi mégis a jógára esküszünk: ez a mozgásforma ugyanis olyan izmokat mozgat meg a testben, amelyekről sokszor mi magunk sem tudunk, ráadásul serkenti a véráramlást, segít a relaxálásban és a stresszkezelésben is.

Édesburgonya

Sehol máshol nem él olyan sok 100 évnél idősebb ember, mint Japánban. És mi a titkuk? Az édesburgonya! Ez a finomság ugyanis lassítja a ráncosodás folyamatát és jó hatással van a bőrre.

Víz, víz, víz

Semmivel nem tehetünk olyan jót a bőrünknek és az egészségünknek, mint a megfelelő mennyiségű vízfogyasztással! Naponta legalább 1,5-2 liter vizet fogyasszunk és meglátjuk, a bőrünk meg fogja hálálni a gondoskodást!

Táncoljunk!

A tánc az egyik legfontosabb mozgásforma, ami nemcsak megmozgatja az izmokat, hanem jókedvre is derít – jókedv nélkül pedig elképzelhetetlen a hosszú, egészséges élet. Úgyhogy táncra fel!

Pattanjunk két kerékre!

Tudósok megállapították, hogy azok, akik hetente legalább három órát bicikliznek, sokat tesznek izmaik fiatalon tartásáért és kondíciójuk megőrzéséért.

Alma

Minden nap egy alma… ismerjük a mondást. Együnk meg minden nap egy almát héjastul, a gyümölcsben ugyanis olyan fontos összetevők vannak, amelyek védenek az Alzheimer-, a Parkinson-kór kialakulásától.

Dió

A dió az egyik legfontosabb csodaszer a bőr fiatalon tartásához: tele van nedvességgel, ami nagyon jó hatással van a bőrre. Elég naponta mindössze öt db diót enni ahhoz, hogy öt évvel meghosszabbítsuk az életünket.

Szőlő

A szőlőből készült vörösbor is jó az egészségre, mégis mindenkit arra buzdítanánk, hogy a szőlőt, mint gyümölcsöt, magában fogyassza. A benne lévő antioxidánsok ugyanis nagyon jó hatással vannak az egészségünkre és a szépségünkre is.

Nevetés

A hosszú és boldog élet elképzelhetetlen nevetés nélkül. Történjék bármi a munkahelyen, a családban, ne engedjük, hogy egy napunk is elteljen nevetés nélkül. Ne felejtsük el, hogy ha mi magunk vidámak vagyunk, akkor a körülöttünk lévők is azok lesznek!

(Németből fordította: Sophie)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Hogyan előzzük meg a bőr ráncosodását?