Tíz dolog, amitől fiatalabbnak nézünk ki

Bármilyen hihetetlen, mindenféle kémiai anyag és beavatkozás nélkül is nézhetünk ki fiatalabbnak, csak nem mindegy, hogy mit eszünk és mit csinálunk! Nincs szó csodadiétáról, önsanyargatásról, csupán néhány rendszeresen fogyasztott finomságról és laza mozgásról. Napi néhány szem dió, szilva, alma és biciklizés, jóga – meg persze sok víz csodát tehet!

Pozitív üzenettel lehet meggyőzni a fiatalokat, nem pedig rémisztgetéssel

Azok az egészségügyi kampányok, amelyek a veszélyeket és kockázatokat helyezik előtérbe, kevésbé sikeresek a magukat legyőzhetetlennek érző fiatalok körében – derül ki egy friss kutatásból, amely új megvilágításba helyezi a biztonságos szexről és a dohányzásról szóló társadalmi célú hirdetéseket.

Az örök fiatalság titka – mi igaz, mi nem?

Van, aki a zöld teában, van, aki a rendszeres sportban, megint mások a kiadós étkezésekben látják az örök fiatalság titkát. Vajon tényleg az étkezésen múlik? Vagy a génjeink befolyásolják, hogy mennyire öregszünk? Lássuk azokat a legismertebb tényeket és tévhiteket, amelyek a köztudatban kapcsolatba hozhatók a fiatalság megőrzésével!

Kihat a menopauza kezdetére a fiatalkori életmód

Az American Journal of Epidemiology című lapban megjelent friss tanulmány szerint, a nők életmódja nagyban befolyásolja a menopauza beköszöntének idejét. A dohányzás hatására például akár két évvel is előrébb kerülhet ez az időpont, míg az elhízás egy évvel is késleltetheti azt. A szakemberek ugyanakkor óvatosan fogalmaztak a következtetések levonásakor: nem gondolják, hogy az életmód és az egészség közvetlenül hatna a menopauza kezdetére, csupán abban biztosak, hogy a két dolog között van összefüggés.

Az erőszakos videojátékok érzéketlenné teszik a fiatalokat

A különösen erőszakos eseményeket követően a hatóságok általában hamar előveszik a lövöldözős játékokat. Az Utoya szigetén történt júliusi tömeggyilkosság következtében például egy időre teljesen eltűntek az erőszakos, lövöldözős videojátékok a norvégiai üzletek polcairól. A Bonni Egyetem kutatói egy új tanulmányukban arra a megállapításra jutottak, hogy a számítógépes játékokat használó emberek agyi tevékenységi mintái sok tekintetben eltérnek azoktól, akik egyáltalán nem játszanak videojátékokkal.

Korai krízis – a 25-35 évesek problémája

Bár azt mondják, hogy a legszebb éveiket élik, de sok fiatal a húszas-harmincas éveiben kétségek közt őrlődik és pánikba esik, ahogy eléri őket az eben a korban jellemző krízis.

Az örök fiatalság belülről fakad

Legtöbbünk tudatában kódolt, hogy az embernek meg kell öregednie és az öregség miatt meg kell halnia, de ki mondta azt, hogy valóban meg kell öregednünk? Természetesen, 50 évesen nehéz 20 évesnek látszani, de kitolhatjuk az öregedés korhatárát, korunkhoz képest lényegesen fiatalabbnak tűnhetünk, nem csak operációs úton vagy mesterkélten, hanem önmagunk belső megváltoztatásával és valóban fiatalabbnak is érezve magunkat.

A bőrfiatalítás titka 30, 40, 50 évesen

30 éves kor fölött sokaknál megjelenhetnek az első mimikai ráncok vagy szarkalábak, ami bizony sok nőnek bánatot okoz. Nem kell azonban mindjárt a plasztikai sebészhez vagy ráncfeltöltésre jelentkezni. Ha időben és rendszeresen ápoljuk a bőrünket még kozmetikai kezelésekkel is sokat tehetünk a bőrünkért. Néhány kezelést azonban mégis jobb orvosi, szakértő kezekre bízni.

Fiatalodjunk hársfateával!

Ilyenkor, télvíz idején könnyen elkap sokakat a nátha vagy valamilyen hurutos légúti betegség. Gyorsabban felépülhetünk, vagy akár meg is előzhetjük ezeket a betegségeket, ha hársfavirág gyógyító erejét használjuk. A gyógyerőn kívül azonban más haszna is van ennek a növénynek: segít a fiatalság megőrizésében és a fogyásban is.