Az örök fiatalság belülről fakad

Legtöbbünk tudatában kódolt, hogy az embernek meg kell öregednie és az öregség miatt meg kell halnia, de ki mondta azt, hogy valóban meg kell öregednünk? Természetesen, 50 évesen nehéz 20 évesnek látszani, de kitolhatjuk az öregedés korhatárát, korunkhoz képest lényegesen fiatalabbnak tűnhetünk, nem csak operációs úton vagy mesterkélten, hanem önmagunk belső megváltoztatásával és valóban fiatalabbnak is érezve magunkat.

A fiatalság az energiák szintjén kezdődik

Az ember bármely kor elérésekor fiatalnak és szépnek tűnhet. Előfordul, hogy egy-egy ember szinte ragyog, és ez a belső fény – pontosan az a bizonyos fiatalodási folyamat. A legfontosabb – az embert a belső komfort állapotába hozni. Azok az értelmezések, amelyeket világnézetnek tartunk – szabadság, öröm, szeretet, méltóság, – mindezek abszolút érzékelhető energetikai dolgok. Ezek építik fel a szervezetünket. Amikor az ember eléri ezeket az állapotokat fogékonnyá válik bizonyos finom energiákra, amelyek a szervezetben meghatározott mechanizmusokat indítanak be. Így hát a fiatalodás igen finom terekben kezdődik, az energetika szintjén.

Mi az oka annak, ha nem úgy nézünk ki, ahogy szeretnénk?

Az okok különfélék lehetnek, a fontos, hogy mindenki megtalálja a magáét. Például egy fiatal anyukánál cellulitisz alakult ki, mert a szervezete egyszerűen megijedt. A szervezetének kettejüket kellett etetnie, gyűjtötte a tartalékokat, most pedig egyszerűen „rá kell beszélni”, hogy ezeket a tartalékokat „elengedje”, hogy elhiggye, neki (a szervezetnek) így is megadnak mindent, amire szüksége van. Átvizsgáljuk a táplálkozást, megnézzük, mivel lehet kiegészíteni a menüt, és mit kell belőle kiiktatni. Ennek eredményeként a szülés után megtörténik az alak teljes visszanyerése. Nagyon fontos a tudatot visszakódolni, hogy az ember megszabaduljon a téves megállapításoktól, megtanuljon magára hallgatni, és azt tehesse, ami neki magának jó. Akkor a szervezete is önállóan megkezdi újraépítését.

Varázslatos olajok

A bőrnek meg kell tanulnia érezni azt, ami neki jó, akkor megválaszthatjuk számára a készítményeket. Jobb természetes kozmetikumokat alkalmazni. Nagyon jól illenek bőrünkhöz a természetes olajak: cédrusfenyő magjának, gabonacsírák olaja, és a krémek alapanyagaként a szója olaja. Bármely nő összeállíthatja a saját krémjét, ha nem talált megfelelő kész krémet az üzletekben. Ehhez saját megérzéseire kell orientálódnia. A levendula általában mindenkinek segít, mert nagyon sok célra felhasználható. Az eukaliptusz és a tuja olajával már óvatosabban kell bánni, mert ezek az olajak erős hatással rendelkeznek. Az orvosok általában az eukaliptusz olaját javasolják, azonban korántsem mindenkinek felel meg. Az olajt gőzfürdőben és kádfürdőbe adagolva is lehet alkalmazni. Néhány csepp olajat a krém tégelyébe is lehet cseppenteni, egy csepp olajt az arcra is fel lehet vinni és könnyed masszázst lehet vele elvégezni.

Olajban oldott A- és E-vitaminoldat – szintén csodálatos kozmetikai szer. Azonban figyeljünk arra, hogy kis mennyiségben szinte mindegyik olaj veszélytelen, de a hasznos olajak túladagolása is hozhat számunkra nem kívánatos eredményt. A cédrusfenyő magjának olaja szintén mindenkinek ajánlható. Kenhetjük a szemek alá a ráncok megelőzésére is. Ugyanígy a gabonacsírák olajai is szinte mindenkinek megfelelőek – belsőleg, az étkezés részeként és külsőleg is. A leghasznosabb pakolásokat – (jó minőségű) élelmiszerekből lehet készíteni. Próbálják meg a banánt, tejjel összekeverve, krémként használni. A házi túró (piacról), beáztatott zabpehellyel vagy tejföllel elkeverve, szintén csodálatos pakolás. Azonban fontos észben tartani, hogy még a leghasznosabb recept alkalmazásánál is a legfontosabb a ráhangolódás.

Készítsünk varázs olajat!

Tavasszal telítődjünk a virágok, zsenge levelek illatával. Igyekezzünk minél többet a napon tartózkodni, és tavaszi gyógyfüvek teáját iszogatni. Bármilyen gyógyszertári gyógyfüvet jobb mézzel fogyasztani, mert a méz életet ad nekik (feléleszti őket). A kamilla – csodálatos gyógyfű, nagyon hasznos, csak egyszerre nem szabad sokat lefőzni. Az optimális mennyiség – egy patikai kamillatea tasak (vagy ennek megfelelő mennyiség). Mielőtt elkészítenék a gyógyfüvet, vegyék tenyerükbe, csevegjenek vele, szeretgessék meg egy picit.

Tavasszal minden nő tündérré változhat és készíthet magának varázs olajat, bármilyen virágból. El kell kérni az almafától néhány virágát, elvenni és leönteni egy kevés szójaolajjal. Ezután hagyjuk állni öt napig sötét helyen. A gyorsítás érdekében gőz fölé rakhatjuk. Ezek a virágok átadják a világnak finom anyagi szubsztanciájukat. Az almavirág tisztít, a körte segít a rossz szokásoktól megszabadulni, a szilva és a ringló segít a tudat kitisztításában. Csak minden egyes olajra rá kell hangolódni, érezni, hová akarjuk felvinni. Az egyikkel a halántékot kell bedörgölni, a másikkal a tarkót vagy a gallérzónát kell bekenni.

Fiatalító táplálék

Ahhoz, hogy a szervezet rendbe szedjük, magas energiájú étellel kell táplálni. A „vegyszerektől” semmi élőt nem kap, de ha elfogyasztunk 5 szem diót egy kis banánnal, sokáig energiát ad. Az étel megemésztése nem egyszerűen a tápanyagok alkotó elemekre való szétbontása. Az energetikailag üres étek semmit sem ad. Azonban az étel lehet élő is – az ember megeszi, és sokat kap tőle. Minél több zöldet, salátát kell enni. A vitaminos zöld salátákhoz adjunk növényi olajakat: cédrusfenyő magjának, gabonacsírák olajának vagy szójaolaj hozzáadását.  Apropó, saláták. Ilyenkor szinte mindenki D-vitamin hiányban szenved. Ezt a hiányt könnyű pótolni: csak készítsünk egy sárgarépa salátát növényi olajjal és ha süt a nap, menjünk ki sütkérezni, akár fogyasszuk el az ételt a napon. Evés után nem kell mindjárt felugrani és valahová elrohanni, hanem nyugodtan üljünk tovább, csendben, érezzük, hogy mindaz, amit megettünk, felszívódik.

(Forrás: A fiatalítás mindenki számára elérhető, oroszból fordította Bajkovné Erdész Mária)