Hasznosítsd újra!

Az újrahasznosítás (recycle) fogalmát ma is sokan keverik az újrahasználattal (reuse), pedig a kettő nem ugyanaz. Az újrahasznosítás az anyagok ipari újbóli felhasználása új termékekhez. Ha nincs hulladék, akkor energiát sem kell fordítani annak eltüntetésére, feldolgozására. Még a szelektív gyűjtés is kényszermegoldás, de jobb, mint a válogatatlan szemét.

Együnk chiát sokféle módon, de ne túl sokat!

A chia (azték zsálya) magok magas tápértékük, rosttartalmuk és sokoldalúságuk miatt a kiegyensúlyozott étrend ideális kiegészítői lehetnek. Ezért és az egészségre gyakorolt pozitív hatásuknak köszönhetően ezt a magot szuperételneknek is nevezik. Laktató és energiát szolgáltató hatásuk miatt Közép- és Dél-Amerikában évezredek óta fogyasztják.

Fogyás diéta nélkül – bevezetés a súlycsökkentéshez

Akár három, akár harminc kilót szeretne leadni, a testsúly csökkentését ugyanazok az elvek határozzák meg, hogy mennyi súlyt veszít és milyen gyorsan. Ha visszaemlékszik majd a következő egyszerű étkezési tanácsokra és követi őket, akkor könnyedén fogyhat speciális diéták, fogyasztó programok, fitnesz könyvek vagy gyógyszer segítsége nélkül is.

Miért érdemes datolyát enni?

A datolyát nemcsak azért érdemes előnyben részesíteni, mert finom, hanem azért is, mert igen nagy az energiatartalma, és sokféle van benne. Alapvetően egészséges nassolnivaló, amely szervezetünk számára értékes tápanyagokat tartalmaz, ugyanakkor magas glikémiás indexe miatt gyakori fogyasztása hozzájárulhat a zsírok raktározódásához és a súlygyarapodáshoz.

Selyemre festett energia

Mielőtt elmagyaráznám, mik is azok a selyem energiaképek, engedjék meg, hogy bemutatkozzam. Selyemfestő-energiagyógyász vagyok, egy Magyarországon még csak igen kevesek által ismert és alkalmazott terápiás eljárással dolgozom: gyógyító energiaképeket festek. A képek személyes üzenetek, energiacsomagok, saját lelkünk ajándékai.

Az örök fiatalság belülről fakad

Legtöbbünk tudatában kódolt, hogy az embernek meg kell öregednie és az öregség miatt meg kell halnia, de ki mondta azt, hogy valóban meg kell öregednünk? Természetesen, 50 évesen nehéz 20 évesnek látszani, de kitolhatjuk az öregedés korhatárát, korunkhoz képest lényegesen fiatalabbnak tűnhetünk, nem csak operációs úton vagy mesterkélten, hanem önmagunk belső megváltoztatásával és valóban fiatalabbnak is érezve magunkat.

Töltsük fel az akkumulátorokat

Gyakran érezzük fáradtnak magunkat? A fáradtság egy ördögi kör. Aki fáradt, egész nap kedvetlen, este aztán elégedetlen magával, és emiatt gyakran a következő napot is fáradtan kezdi. Törjük meg ezt a folyamatot, tankoljunk napközben friss energiát.