A vérszegénységtől az ólmon át a szájfényig

Történetem másfél évvel ezelőtt, 2012 augusztusában kezdődött. Egy vérvizsgálat nagymértékű vérszegénységet mutatott nálam (a minimál érték 1/5-ét), amit akkor „tűzoltás” gyanánt vénás vaspótlással kezelt a háziorvosom. Kezdtem kicsit jobban érezni magam, általános gyengeségem sokat javult. De mint alább kiderül, a megoldástól akkor még fényévekre jártam.

Ezzel egy időben elkezdtük keresni a vérszegénység okát. Különböző laborvizsgálatokat – belső vérzés keresése, gasztroenterológia, nőgyógyászat – végeztek, de ezekkel nem jutottunk előbbre. A kör bezárult, egyik helyről a másikra küldözgettek, oda-vissza. Az ok nem derült ki. A vas pótlására kapott gyógyszert „nem tudta befogadni a gyomrom”, állandó emésztési panaszokat és hasmenést okozott. Többféle tablettával is próbálkoztam, hiába.

Fáradtság, gyengeség mindennap

Ólmos fáradtság...Így telt el kb. fél év, gyógyszer és vaspótlás híján a vasszintem ismét süllyedni kezdett, állandó fáradtság és gyengeség kísérte hétköznapjaimat, igencsak megnehezítve mindennapi teendőim, munkám elvégzését.

Az ENERGY táplálékkiegészítőivel is próbálkoztam: BETAFIT, FLAVOCEL, FYTOMINERAL, CHLORELLA szedésével, és egy másik cég B12-vitaminját is fogyasztottam. Valamelyest javultak ugyan az értékeim, de a várt eredményig most sem sikerült eljutni. Ma már tudom, hogy nem a készítményekben volt a hiba…

Bő egy év elteltével, a sokféle próbálkozás ellenére sem sikerült megtalálni az okát annak, miért nem képes a szervezetem „magába fogadni” a vasat. Közben a laborértékeim újra rosszabbodni kezdtek. Állandó fáradtság, álmatlanság, még mindig emésztési problémák. Türelmem és kedvem kezdtem elveszíteni. Úgy éreztem, hogy minden törekvésem hiába – lassan már nem is emlékeztem rá, milyen energikusan, jól lenni. Esténként, a munkából hazaérve, a fáradtságtól elcsigázva a sírás határán éreztem magam.

2013 novemberében fordulat történt: egy természetgyógyász állapotfelmérést végzett a Sensitiv Imago biofizikai készülékkel. Már ismerte a problémámat, együtt próbálkoztunk a megoldásokkal. A kb. másfél órás mérés során szinte mindent rendben talált. Én pedig ismét feltettem vissza-visszatérő kérdésemet: de hát akkor mitől érzem magam mégis rosszul, ha minden rendben? A vizsgálat végén elhangzott: „Még a nehézfém-terhelést megnézem, csak 5 perc és készen vagyunk.”

Ekkor „gyulladt fel” a piros lámpa! Rendkívül magas ólomszennyezettséget talált az elemzés a szervezetemben. A tünetek pedig mind rám illettek: vérszegénység, „ólmos” fáradtság, álmatlanság, emésztési panaszok.

Honnan jutott be az ólom?

Ennyi előzmény (bő egy év) keresgélés után jött a következő feladat: meg kell találnom a forrást. A természetgyógyásszal végig vettük a lehetőségeket, aztán arra jutottunk, hogy csak saját magam jöhetek rá a megoldásra. Honnan ez a sok ólom a szervezetemben?

Egyrészt örültem a sikernek, hiszen végre meglett a panaszaim valódi oka, másrészt viszont úgy éreztem, hogy a tűt kell megkeresnem a szénakazalban. Meglepetésemre ez a vártnál hamarabb sikerült. Szisztematikusan haladtam. Megérdeklődtem, nincs-e ólomcső a házunk vízvezetékrendszerében,. Ez persze másnak is problémát kellett volna hogy okozzon. Légszennyezés? Ugyanaz a helyzet. Maradtak az élelmiszerek és a kozmetikumok. Élelmiszer? Semmilyen újítást nem vezettem be az étrendembe.

Nekem is sokba került a drága ajándék

Kellett egy kis nagytakarítás!Ezek után kíváncsi lettem a kozmetikumokra. Sorban kitettem őket az asztalra, és más „mérőműszerem” nem lévén, ingával végeztem el a tesztelést. Egyértelműen egy szájfény „jött ki” – amit szinte naponta használtam. Márkás nevű cég drága terméke, drága ajándék, kb. két éve kaptam. Az összetevőket még nagyítóval sem lehetett elolvasni rajta (az viszont rá volt írva, hogy 3 éves kor alatt ne használják). Többet nem tudtam meg. Persze maradtak kétségeim: valóban a szájfény volna a bűnös? Hiszen a beméréshez nem volt semmilyen igazi, elfogadott műszerem, eszközöm…

Mindenesetre a szájfény a kukában landolt. A nehézfém-kivezetéshez SPIRULINA BARLEY-t használok. Néhány nap elteltével mintha tisztulni kezdett volna a fejem. Így utólag jöttem rá, hogy az elmúlt időszakban mintegy „ködön át” tekintettem a világra. Mivel fokozatosan alakult ki nálam ez az állapot, nem vettem észre, mennyire nem természetes.

A kivezetési folyamat megkezdése után alig egy hónappal a laborértékeim megfordultak, a vasszintem kifejezetten javult, a vérszegénységet jelző egyéb értékek is mind jobbak. Ma már vaspótlásra gyógyszert csak igen kis mennyiségben szedek. Fejem egyre inkább tisztul, jobban alszom, energiám visszatérőben, állandó fáradtságom megszűnt. Szinte nem is emlékeztem már az egészségnek erre az állapotára.

Nagyon elgondolkodtatott „kalandom” a szájfénnyel… Hányan lehetnek, akik nem tudnak mit kezdeni a hasonló problémájukkal, hasztalan keresve a választ? Esetem talán tanulságul szolgálhat nekik is.

Köszönöm a velem kapcsolatba került természetgyógyászok kitartását, segítségét. És persze a Sensitiv Imago is kellett ahhoz, hogy rájöjjünk az okra, majd a megtaláljuk a „bűnöst”.

Külön köszönet Németh Imrének és feleségének, Évinek, az ENERGY Belváros Klub vezetőinek a támogatásért, biztatásért, hiszen a megoldást keresve velük szinte heti rendszerességgel kapcsolatban álltam.

Csapó Kornélia
Budapest

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)