Nő és férfi – a tökéletes összefonódás

Az ember csak akkor képes bármit észlelni, vizsgálni és felfogni, ha annak a valaminek az ellentettje is jelen van. Hogyan mondhatnánk valamiről, hogy hideg, ha nem tudjuk, mi az a meleg? Hogyan mondhatnánk bármiről is, hogy kicsi, ha nem ismernénk a nagy szó fogalmát? És hogyan érzékelhetnénk a nőiességet, ha még soha nem találkoztunk volna a férfiassággal?

Erről az ellentétpárról szól a következő cikkünk.

A kínai taoizmus filozófiája szerint a yin (jin) és a yang (jang) az univerzális qI (csi) energia kétféle megnyilvánulása. Ez az ősi, kezdeti, kozmikus qi még nem differenciált, anyagtalan és mégis anyagi, valamint indifferens. Minden belőle teremtődik, és minden csak neki köszönhetően, illetve rajta keresztül nyilvánul meg.

A jin aspektus nyugalmat, anyagot, hűvösséget, éjszakát, alapot jelent, amelyre a jang támaszkodik, és amelyből létrejön. A jang ezzel szemben a forróság, az aktivitás, az energia, a nappal, illetve ő az, ami impulzust és erőt ad a dolgok befejezéséhez. A jang a jinből jön létre, és ha túl sok van belőle, akkor a jin jön létre a jangból – ezt már mindnyájan átéltük: amikor hozzáérünk a forró tűzhelyhez, először hideget érzékelünk.

Ellentétek egysége

Együtt sokkal jobbAz életben sem lehetünk boldogok, ha kizárólag jin nők vagyunk. Nem fejeznénk be semmit. Elképzeléseink, terveink meg sem születnének, és ha véletlenül mégis, soha nem valósulnának meg. Szükségünk van a jangra, szükségünk van a férfira, szükségünk van az ellentettünkre, amely megtanít minket egy másik életszemléletre, és az erejével segít nekünk véghezvinni azt, amit elterveztünk. A jang férfinak pedig nőre van szüksége – azaz a jinre, amely ellenőrzése alatt tartja az erejét, lágyítja és finomítja azt. Szüksége van az inspirációra, a gyöngédségre és az otthon stabilitására.

A nyugati világban napjainkban óriási átalakulásnak lehetünk tanúi. Az erő háttérbe szorulásával párhuzamosan előtérbe kerül a gyengédség, az intuíció és az inspiráció. Csakhogy eközben mi, nők több száz évig azt tanultuk, miként bánjunk az erővel. Mindez most abban csúcsosodik ki, hogy a nők igyekeznek férfi módjára dolgozni, a férfiak pedig egyre nőiesebben viselkednek. Én vagyok az utolsó, aki ezt a tendenciát elvetném. Szerintem a szabadság az egyik legfontosabb dolog az életben. És a szabadságon belül hibázni – teljesen természetes.

Ám nem lehet örökké a kozmikus és a földi erők áramlatával szemben haladni. Ez előbb-utóbb megbosszulja magát. Egyszerűbben szólva: a nő maradjon elsősorban nő, azaz fejlessze alkotói képességét, legyen szó akár az otthoni növények termesztéséről, akár a jutalmazási rendszer kidolgozásáról a saját cégén belül. Nem az a fontos, mit csinálunk, hanem az, hogy azt hogyan tesszük. A férfias módszer egyenes vonalú, a férfiaknak megvan az ehhez szükséges erejük és átütő jellegük. A nők ezzel rendszerint nem rendelkeznek, de nekik nincs is szükségük rá. A nők utat találnak ott, ahol semmiféle út nem létezik, és megoldásra lelnek ott, ahol már minden reménytelennek tűnik. Akkor miért legyünk kemények?

Hölgyeim, értsük meg, milyen kincs van a birtokunkban! És ami a nők másik nagy ajándéka, az a gondolkodásmódjuk. Őrizzük meg ezt, és ne féljünk összekötni a férfiak „durr bele” képességével.

Uraim, férfinak lenni napjaink társadalmában nem egyszerű dolog. Mindazonáltal igen nagy szükségünk van Önökre. Mi, nők egyszerűen megőrülnénk a szüntelen mérlegeléstől, nem lennénk boldogok az önök határozottsága és védelme nélkül, illetve sok olyan dolgot nem is mernénk megtenni, amiben most Önökre támaszkodunk.

Valódi férfiról és valódi nőről írok ugyan, de tudnunk kell, hogy ugyanazok az erők működnek mindnyájunkban. Mindenkinek megvan a maga jinje és jangja. Ha azt vesszük észre, hogy sokszor nem vagyunk képesek befejezni a dolgokat, ki kell egészítenünk a jangunkat, ha viszont nem látjuk a továbbvezető utat, akkor pedig jinre van szükségünk.

Nőiesség, szépség és harmónia

Jin és jang egységeMi, nők legyünk gyengédek, erőszakmentesek, szeretetteljesek, otthonteremtők, lazák, humorosak és főleg nagyvonalúak. Hogy mi segíthet nekünk ebben? A GYNEX pótolja leginkább megterhelt szervünk, a hasnyálmirigyünk energiáit. Segít továbbá harmonizálni a menstruációs ciklusunkat, támogatja a termékenységet nemcsak fizikai, hanem szellemi síkon is. Segítségével könnyebben oldhatjuk a mély érzelmi traumákat. A GYNEX rendkívül jótékonyan hat a legkülönbözőbb női problémák kezelésében, a belső elválasztású mirigyek szabályozásában, valamint minden lehetséges és elképzelhetetlennek tűnő hormonális zavarban.

Hogy a helyzet tovább javuljon, vegyük hozzá a VITAMARIN-t, amely rendbe hozza szervezetünk zsírháztartását, emellett támogatja az agyi membránok megfelelő stabilitását, aminek köszönhetően hosszabb ideig jelentkezik az öröm érzete.

A MAYTENUS ILICIFOLIA gyógynövényből készült tea még célzottabbá teszi a hasnyálmirigyre kifejtett hatást. Ráadásul segít megelőzni a daganatok kialakulását, illetve támogatja a gyógyulást, főleg akkor, ha a női nemi szervek daganatos megbetegedéséről van szó.

Férfiasság, vitalitás és erő

A férfiaknak meg kell szilárdítaniuk a bennük rejlő erőt, illetve támogatniuk szükséges annak a szervnek a működését, ahol ez a férfi energia rejtőzik, és ez nem más, mint a vese. Ezért ajánljuk fel párunknak a KING KONG-ot, amely megtámasztja és kiegészíti a jangot.

A FYTOMINERAL elvégzi az ásványi anyagok cseréjét a testben, és ezzel regenerálja az enzimek, hormonok stb. működését.

Végül ejtsünk pár szót a TRIBULUS TERRESTRIS (királydinnye) teáról. Ez tisztán a férfiak gyógynövénye. Segíti a teljesítőképességet, főleg a fizikait, és a legtisztább formában pótolja a férfias erőt.

Hölgyeim és Uraim, kedves nők és férfiak! Legyünk, akik vagyunk, és élvezzük a saját minőségünket! Igyekezzünk felfedezni saját magunkat, és lelkesen használjuk ki valamennyi lehetőségünket.

Olyan jó érzés harmóniában lenni önmagunkkal. Aki ezt már átélte, semmi másra nem vágyik. Az ENERGY készítményei mindebben nagy segítségünkre lehetnek.

Dr. Alexandra Vosátková

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)