Csodás bőr zöldségtől, gyümölcstől

Felejtsük el a drága sminket és a szépítő csodaszereket, mert ellenállhatatlanná az evés tehet! Azoknak a nőknek, akik több zöldséget és gyümölcsöt esznek, egészségesebb és vonzóbb lesz a bőrük. Ezért a karotinoidok felelnek, azok a pigmentek, amelyek többek között a sárgarépában, az édesburgonyában, a leveles zöldekben és a paradicsomban is megtalálhatóak.

Csodás bőr zöldségtől, gyümölcstőlAzok a nők, akik több zöldséget és gyümölcsöt esznek, egészségesebb és vonzóbb bőrnek örülhetnek. Ezért a karotinoidok felelnek – azok a pigmentek, amelyek többek között a sárgarépában, az édesburgonyában, a leveles zöldekben és a paradicsomban is megtalálhatóak, ráadásul a rák ellen is védenek.

A mostani skót-ausztrál kutatásból bebizonyosodott, hogy az egészséges étrendet folytató nők bőrtónusát és –színét szebbnek látják, illetve vonzóbbnak értékelik a férfiak.

„Már megállapítást nyert, hogy a fiatal nők hajlamosabbak a külsejük kedvéért változtatni a magatartásukon, mintsem az egészségükért. Jelen kutatás alátámasztja, hogy a bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztás sárgásabb bőrt eredményez. Ez a sárga árnyalat vonzóbb és egészségesebb a napbarnított bőrnél. Érdemes lenne hangsúlyt fektetni arra, hogy a nők bőrtónusa tovább javuljon, mégpedig a kiegyensúlyozott táplálkozás segítségével” – magyarázta a szerzőként közreműködő Dr. Ross Whitehead, a skót Szent András Egyetem munkatársa.

A megfelelő karotinoid-bevitel több krónikus betegség kockázatát is visszaszorítja, ráadásul antioxidánsként a rák ellen is véd. Egy másik vizsgálat szerint napi hét adag friss zöldség és gyümölcs 42 százalékkal csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás veszélyét.