Mitől fájhat a fejünk?

Egy 8 éves kislány anyukája kérte a segítségemet 2 hónappal ezelőtt. Gyermekének rendszeresen jelentkező fejfájása volt, amely fájdalomcsillapítók hatására sem szűnt meg. Az orvosi vizsgálatok negatív eredménnyel zárultak, nem találtak okot a fájdalomra. Ez után következett a neurológia, a nevelési tanácsadó, majd a kislány hosszabb ideig pszichológushoz is járt.

Anya elmulasztja...Már két éve tartott ez az áldatlan állapot, amikor leültem beszélgetni ezzel az okos, értelmes, tündéri kislánnyal. A teszt során megállapítottam, hogy az arcüregében, pontosabban a fülkürtben gombaszaporulat van, és ez okozza a problémát. A gombának is van ugyanis egy élettani ciklusa. Ha a spóra megérik és kilövell, akkor feszítő érzés keletkezik, amit fejfájásnak is lehet nevezni. A szervezet igyekszik megszabadulni az idegen anyagtól és a nyomástól, de a tuba viszonylag zárt helyen van, nincs szabad nyílása.

Elmondtam a kislánynak, hogy a csúnya gombák beköltöztek az arcocskájába, és most nem tudnak onnan kijönni egyedül. Pedig nekik inkább az erdőben lenne a helyük. Megbeszéltük: én segítek a gombáknak, hogy visszamehessenek az erdőbe, de ő is segítsen nekik. A kislány este 2 szem Peralgint kapott és az arcüregére Audironos borogatást. A borogatást úgy készítettük, hogy kozmetikai vattakorongot beáztattunk meleg vízbe, majd kinyomkodtuk a felesleges vizet, és erre tettünk 3 csepp Audiront. Arcának mindkét oldalán 10 percig volt rajta ez a borogatás kétnaponta, esténként.

Amikor az anyukával megbeszéltem, hogy miben látom a fejfájás okát és milyen terápiát javaslok, akkor elmondta azt, amit talán az orvosoknak sem mondott el: a kislány fejfájása pár órányi szenvedés után mindig úgy szűnt meg, hogy a gyerek hányt. Most már megértette, miért kellett hánynia a gyereknek. A kúrát azóta rendben végigvitték, és természetesen a fejfájás is megszűnt.

Tudjuk, hogy a gombák elszaporodása a szervezetben sokféle tünetet okoz. Ez függ a gomba fajától, és attól is, hol helyezkedik el a szervezeten belül. Ha hosszan tartó, szokásos terápiával nem kezelhető tüneteket tapasztalunk, akkor mindig gyanakodjunk gombára, és ellenőrizzük, hogy jelenléte indokolt mértékű-e.

Takács Mária
Energy tanácsadó, Zalaegerszeg

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)