Időskorban is áramoljon az energia!

Ki ne szeretne idős korára is erős és önálló maradni? Ki ne álmodna bölcs és elégedett időskorról? Mindez megvalósítható, higgyük el, hogy lehetséges! Nehéz ellenfél az öregség, de legyőzhetjük, ha nem harcolunk vele. Fogadjuk el a vele járó korlátokat, kisebb-nagyobb fájdalmakat és ráncokat, de emellett élvezzük az életet. Ne a puszta túlélésre játsszunk!

Az időskor energetikai szempontból a Víz elem uralma alatt áll, és ahogy a víznek, az időskornak is két alapvető formája létezik. Vagy széles folyóként áramlik, termékennyé téve környezetét, vagy olyan, mint egy elalgásodott halastó, amely bűzlik a rothadó iszaptól. Az öregkor eszerint tehát vagy bölcsességet vagy depressziót hoz magával.

Térbeli parallel

Képzeljenek maguk elé egy új, tiszta, takaros házat. Az energia itt szabadon áramolhat. Az energia mozgása azonban a rossz energiakezelés hatására elkezd lassan, de biztosan korlátokba ütközni. Egyre több dolog halmozódik fel, aminek nincs keresnivalója a házban, a sarkokban leülepszik a por, így az energia stagnálni, a ház pedig öregedni kezd. Az idősödő testben ugyanúgy leülepednek a salakanyagok, mint egy elhanyagolt ház zugaiban, és az erek hasonlóképp telítődnek, mint egy ház folyosói, ahova túl sok mindent pakoltunk le. Ha nem akarjuk, hogy az energia stagnálni kezdjen, rendszeresen el kell távolítanunk a felesleges dolgokat nemcsak a testünkből, hanem a környezetünkből is, hiszen a belső és külső környezet rendben tartása ugyanolyan fontos.

Az áramlás maga az élet

Egy rendkívül egyszerű alapelv: ha élni akarsz, nem szabad megállnod! Minden olyan betegség, ami akadályozza a mozgást, illetve ágyhoz köt, veszélyes az idősek számára. Amint leesik a fogaskerékről a lánc, fennáll a veszélye, hogy a kerék megáll, és már soha többé nem indul be. Fontos tisztában lenni ezzel a ténnyel: ahogy csak a pénzből lehet sok pénzt csinálni, úgy az energiát is energiából lehet előállítani. Ha úgy gondolják, hogy testük energiával töltődik fel, ha leheverednek a díványra és bámulják a televíziót, akkor csalódást kell okoznom.

Energiánk csak akkor lesz, ha engedjük áramolni. Mit jelent ez a gyakorlatban? Csináljanak olyan dolgokat, amiket szeretnek. Dolgozzanak a kertben, járjanak kirándulni, gyűjtsenek mondjuk gombát. Üljenek repülőre, és melegítsék fel csontjaikat például Egyiptomban. Ha kicsit bizonytalanok, vigyék magukkal felnőtt gyermeküket vagy unokájukat. Járjanak kozmetikushoz, fodrászhoz és masszázsokra. Fogyasszanak finom és egészséges ételeket, hordjanak szép ruhákat. És ne feledjék, hogy mindezt nem csak saját magukért teszik. Mindenki, aki megpillant egy jókedvtől sugárzó nagymamát, bátrabban gondol saját idős korára is.

Kedves idősek! Őrizzék meg vitalitásukat, jó példa ez számunkra is, akik még a sorban állunk. Mi is ugyanarra haladunk, mint Önök, és ha az ég megadja, eljutunk az öregkorba. Nehéz ellenfél az öregség, de legyőzhetjük, ha nem harcolunk vele. Fogadjuk el a vele járó korlátokat, kisebb-nagyobb fájdalmakat és ráncokat, de emellett élvezzük az életet. Ne a puszta túlélésre játsszunk!

Aktív élet

Az ENERGY kínálatában számtalan olyan készítmény található, amely segít, hogy időskorban is teljes gőzzel éljük életünket. A KOROLEN támogatja az elme frissen tartását és emeli energiaszintünket. A SKELETIN gondoskodik az ízületek jó állapotáról, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy mozgásban maradhassunk, és mozgásba lendíthessük az életenergiát. A KING KONG mindenkinek segít, aki átmenetileg ágyhoz volt kötve és vissza kell tennie azt a bizonyos láncot a fogaskerekekre. Használata nemcsak azért ideális időskorban, mert aktivitásra buzdít és felgyorsítja a mozgásszervek regenerálódását, hanem azért is, mert támogatja a szervezet anabolikus, azaz építő folyamatait.

Ez pedig kifejezetten jól jön az élet ezen szakaszában, amikor a katabolikus, lebontó anyagcsere-folyamat veszi át az irányítást. Jó kondíciónk megőrzését a FYTOMINERAL, a REVITAE és a VITAFLORIN segíti. A CELITIN lefekvés előtt ajánlott, az agy jobb vérellátásáért és a sejtmembránok regenerálásáért. Végül itt van az ARTRIN, a Víz elemhez tartozó regeneráló krém, amely biztosítja, hogy életünk folyója folyamatosan, kiegyensúlyozottan csörgedezzen a hatalmas tenger felé, ahol majd végül mindannyian találkozunk.

Tereza Viktorová

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha szeretne tovább olvasni az időskorról, ajánljuk az alábbi cikket is:

Mit tehetünk az időskori alultápláltság ellen?