Van remény: az autizmus gyógyítható

Ebből is látható, hogy Dr. Smits terápiája gyógyító terápia, és nem csak azt célozza, hogy a betegek valamivel jobban érezzék magukat – ami természetesen szintén nem elhanyagolható körülmény. Ha a beteg már hozzászokott egy kialakult diétához, akkor azt természetesen lehet folytatni a kezelés alatt is.

C-VITAMIN
A C-vitamin alapvetően a fent említett agyi oxidatív stressz-állapot megszüntetésében játszik fontos szerepet, de emellett elősegíti a réz-, a higany-, az ólom-, a kadmium- és a nikkelkiválasztást, az enzimműködéseket, a folsav metabolizmust, és megakadályozza a metilizációt, hogy csak néhányat említsünk. Az emberi szervezet nem képes C-vitamin előállítására, viszont – különösen stressz-állapotokban – nagyon sokat használ belőle. Dr. Smits a C-vitamin magas dózisú adagolását javasolja mind terápiás, mind megelőzési szempontok miatt. A C-vitamint zsírban oldható formában is be kell juttatni a szervezetbe, hogy így a vér-agy gáton átkerülve, az agysejtekhez is eljuthasson.

ZSÍRSAVAK
A többszörösen telítetlen zsírsavak – ómega-3 és ómega-6 – döntő szerepet töltenek be az agy felépítésében és működésében, ezért kiemelt fontosságú részei a terápiának. A mai táplálkozási szokások a két ómega zsírsav helyes arányának eltolódásához vezettek, ezért dr. Smits az ómega-3 emelt mennyiségben való bevitelét javasolja. Ez fontos szerepet játszik az idegsejtek működésében, a hormon- és az immunfunkciók beállításában. Megfelelő adagolásuk nélkülözhetetlen része a terápiás kezelésnek ugyanúgy, mint a megelőzésnek.

Kezelés

Mivel a hagyományos orvoslás nem fogadja el a fentebb felsorolt okok közül az energetikai lenyomatok létezését, ezért nem is tud mit kezdeni ezzel az okkal, így nem is tartja gyógyíthatónak autizmust.

Ma a legtöbb kezelés a fizikai és a mentális szinten történik. Ilyen pl. a keláció, azaz nehézfém kivezetés különböző diétákkal, vitaminokkal, probiotikumok alkalmazása. Ezek a kezelések nagyon fontosak lehetnek, mert jelentősen javítják a beteg állapotát, de soha nem vezetnek teljes gyógyuláshoz, mert az autizmusnak és a „spektrum betegségeknek” mindig van egy része, ami energetikai blokkokból származik. A homeopátiás és az izopátiás gyógyítás viszont képes ezeknek az energiablokkoknak a feloldására, és más terápiás lehetőségekkel együtt alkalmazva az energetikai, mentális és fizikai szinten is gyógyulás következik be.

IZOPÁTIA
Az izopátia azt jelenti, hogy nemcsak homeopátiásan hasonló szert használunk, hanem egészen pontosan a felhasznált és vélhetően károsodást okozó anyag homeopátiásan hígított és potenciált változatait használjuk a mérgezés energetikai lenyomatának a megszüntetésére. Ezek a gyógyszerek a védőoltásokból, antibiotikumokból, gyógyszerekből készült homeopátiás gyógyszerek.

A kezelés menete

Erre vonatkozóan dr. Smits hihetetlenül precíz módszertani ajánlást adott, aminek a részleti meghaladják ennek az írásnak a kereteit, de röviden összefoglalva a következők:

 1. Az anamnézis felvétele, az összes körülmény tisztázása. (Mindez a halmozódó okok felsorolása alatti szempontok figyelembevételével történik, tehát: mikor milyen állapotot észleltek a szülők a gyereknél, milyen a viselkedése, mentális állapota, szociális érzékenysége, az mikor és hogyan változott korábban, milyen oltásokat kapott, mikor, azokra hogyan reagált, milyen egyéb betegségei voltak stb.) A születés alatti, előtti időszak feltárása. Ezeknek az információknak a birtokában lehet terápiás tervet készíteni.
 2. Méregtelenítés izopátiával: a terápiás tervnek megfelelően az összes oltást, gyógyszert ki kell vezetni, homeopátiás szerekkel. Ezek az oltóanyagokból készült homeopátiás szerek emelkedő potenciákban, megfelelő ismétlésekkel alkalmasak az oltási károsodások energetikai lenyomatainak megszüntetésére. Egy-egy szer esetében általában 4 hét + 2 hét szünet a kivezetés ideje, de előfordulhat az is, hogy egy szer kivezetése több hónapig is eltart. Ez megállapítható a homeopátiásan adott szerekre adott reakciókból vagy azok hiányából. Ha egy szerre vagy annak egy potenciájára már nincs reakció, akkor lehet folytatni a terápiát egy másik szer kivezetésével. Ha egy szer kivezetése mégsem történik meg teljesen, akkor később is vissza lehet térni a méregtelenítésre. A terápia tehát nagyon rugalmas is.
 3. Ómega-3 zsírsavak adagolása folyamatosan megfelelő dózisban és összetételben (EPA és DHA)
 4. Zsír- és vízoldható C-vitamin adagolása magas dózisban, folyamatosan.
 5. Homeopátiás kezelés: a megfelelő alkati homeopátiás szer. Az esetleges visszatérő tünetek, rosszabbodások kezelése homeopátiásan.
 6. Ortomolekuláris kezelés: megfelelő cink- és magnéziumbevitel.
 7. Egészséges étkezés + az emésztőtraktus integritásának helyreállítására, Saccharum officinale folyamatos homeopátiás adagolásával.

Amit a szülőknek a terápiáról tudni kell

 1. A terápia hosszú ideig tart (1-3 év), de ha minden okot sikerül föltárni, akkor dr. Smits gyakorlati tapasztalatai alapján számítani lehet a teljes gyógyulásra is.
 2. Előfordulnak nagyon látványos javulások a kezelés során, de a homeopátiában ismert és a gyógyulási folyamatot jelző – időnként jelentős és elkeserítő – rosszabbodásokkal is számolni kell. Ilyenkor nem szabad abbahagyni a kezelést vagy újra, pl. antibiotikumokkal elnyomni a gyógyulási folyamatot.
 3. A szülők ne próbálkozzanak saját terápia kialakításával, mert annak ellenére, hogy a módszer egyébként egyszerű, szakember felügyeletét, megfigyeléseit is igényli.
 4. A terápia megkezdése előtt tanulmányozzák az esetleírásokat, amelyekből nagyon sok hasznos információhoz juthatnak, és felkészülhetnek a megpróbáltatásokra és a rájuk váró örömökre is. (Az ezzel kapcsolatos kiadványokhoz remélhetően a közeljövőben már nálunk is hozzá lehet jutni, de a Natúrsziget is közzéteszi majd a legfrissebb közérdekű információkat.)
 5. A terápia időszaka alatt különösen fontos a nyugodt környezet, megfelelő, egészséges táplálkozás biztosítása a gyerekek (vagy felnőttek) számára.

Egyéb információk

 1. Dr. Smits esetei meggyőzően bizonyították számunkra, hogy módszere a gyakorlatban is működik, de tudni kell, hogy ez ma nem elfogadott álláspont, szülők és gyógyítók is sok helyütt ellenállásba ütközhetnek.
 2. Dr. Smits nem ellenzi a védőoltásokat, mindössze azt mondja, hogy lehetnek káros következményeik, és javasolja, hogy mind az orvosok, mind a szülők körültekintően járjanak el az oltások beadatásakor. Figyeljék meg, hogy a gyerekek miképp reagálnak, ne oltassák a gyereket addig, amíg valamilyen betegsége még nem gyógyult meg teljesen. Bizonyos oltásokat dr. Smits csak későbbi életkorban tart helyesnek.
 3. Ajánlja a védőoltások beadása előtt a homeopátiás szerek alkalmazását megelőzés céljából.

Előkészületek a terápia magyarországi alkalmazására

Összefoglalva elmondható, hogy a szeminárium három napja alatt nagyon gazdag, inspiráló, gyakorlatias és cselekvésre ösztönző tudást kaptunk dr. Smits-től. Ezúton is köszönjük neki, továbbá a kitűnő munkát a szervezőknek is!

A jelen beszámoló szerzői és több homeopata összefogtak a kezeléshez szükséges gyógyszerek és a legmegfelelőbb kiegészítő szerek listájának az elkészítéséhez. Ez a team munka időt igényel, de az autista betegek gyógyításához elengedhetetlen feltétel az alapos felkészülés. Bízunk benne, hogy némi szervezés után mindennek a tudásnak a betegek és hozzátartozóik is tapasztalhatják majd az eredményeit.

Dr. Sebő Zsuzsanna – Szabadi Sándor