Keresztallergiák, komplex készítmények

Homeopátiás kezelés során eredménynek tekinthetjük, ha a genetikai hajlam és a külső provokáló tényezők ellenére az allergiás tünetek nem jelennek meg, ha az allergiás beteg laboratóriumi vizsgálatai eltérést nem mutatnak, és ha a beteg tünetszegénnyé vagy tünetmentessé válik.

Célszerű felhívni a beteg figyelmét a legfontosabb pollenek és bizonyos ételek között fennálló keresztallergiákra, mert ennek ismeretében bizonyos ételek kerülésével az allergiás tünetek lényeges mérséklődése érhető el a homeopátiás kezelés során. A parlagfűre allergiás páciens kerülje allergiaszezonban a görögdinnyét és a sárgadinnyét, a tököt, az uborkát, a paradicsomot, a cukkinit. Üröm allergia esetében a sárgarépát, a zellert, a dinnyeféléket, a petrezselymet és a napraforgót szükséges mellőzni.

Komplex szerek – orvosi javaslat nélkül is alkalmazhatók

Az alkati kezelés, az allergiás deszenzibilizálás monokészítményekkel történik, az akut tünetek enyhítésére azonban komplex készítményeket is használhatunk.

A komplex szerek többféle, hasonló hatású és hatóterületű homeopátiás monoszerből összeállított készítmények. Bevált indikációk alapján, jellegzetes tünetekre, orvosi javaslat nélkül is alkalmazhatók. Hosszabb ideig – több hónapon keresztül – alkalmazásukat azonban kerülni kell. Ha a komplex készítmény szedése mellett a tünetek nem enyhülnek, célszerű orvos segítségét kérni a további kezelés meghatározásához. A komplex szerek egykomponensű készítményekkel társíthatók.

A Coryzalia komplex homeopátiás gyógyszer több összetevőt tartalmaz, melyek hatásosan csillapítják az allergiás náthát, főleg orrdugulással járó, híg vizes náthánál. Histaminummal kiegészítve hatása fokozható. Ha a szemtünetek erősek, a Coryzaliat érdemes Euphrasia közepes hígítású golyócskáival együtt szedni.

Néhány gondolat összefoglalás helyett

Négy részből álló cikksorozatunk összegzéseként a következőket emelem ki:

A homeopátiás terápia különlegessége, hogy a beteget nem diagnózis alapján, hanem az egyénre jellemző és jellegzetes tünetek összességének birtokában kezeli.

A homeopátiás gyógyszerek olyan információkat közvetítenek az élőlények felé, amelyeknek segítségével a szervezet öngyógyító funkciói helyreállnak, és újra megteremtődnek harmonikus működésének feltételei.

A gyógyításban rendelkezésünkre állnak több, hasonló hatású összetevőt tartalmazó komplex készítmények, valamint egykomponensű monokészítmények.

A homeopátiás alkati terápia különlegessége, hogy segítségével a kezelés teljességgel egyedivé, személyre szabottá tehető, biztosítva ezzel az akut tünetek maradéktalan gyógyulását és a krónikus, szövődményekkel veszélyeztető állapot elkerülését.

Dr. Lengyel Boglárka
homeopata csecsemő- és gyermekgyógyász,
a Gyermekgyógyászat és homeopátia oldal szakértője,
elérhetősége: 1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8. Gyermekorvosi rendelő,
telefon: (06-1) 322-2885 vagy 06-20-953-9118

Pollenallergia kezelése homeopátiával kiadvány letölthető formátumban.

Bővebb tájékoztatás a szénanátha homeopátiás kezelési lehetőségeiről.

(Vége)