Szénanátha – mi segít pollenallergia esetén?

Ami az egyik embernek öröm, a másiknak szenvedés. A legtöbben örülnek a tavasz beköszöntének, de a szénanáthában szenvedők számára ez a tüsszögés, az orrviszketés és a vörös szemek ideje. A szénanátha okozói a fák, füvek, gabonafélék pollenjei, amelyek a légutakon bejutnak a szervezetbe, és allergiás reakciót váltanak ki túlérzékeny embereknél.

A krétára is érzékenyek lehetnek a tejallergiás gyerekek

Az iskolákban egyre több tanár választ olyan krétát, amely kevésbé porzik, így kevésbé szennyezi be mind a kezet, mind a tantermet. Az Annals of Allergy, Asthma & Immunology című lap legutóbbi számában azonban arra hívják fel a figyelmet a szakemberek, hogy a tejallergiás gyerekeknél ez a fajta kréta komoly asztmás rohamot is okozhat.

A szénanátha elterjedéséről

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyek egészséges (azaz nem allergiás) egyéneknél semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből. Az allergiás rhinitis, azaz a szénanátha a Föld minden országában, változó mértékben ugyan, de nagyon elterjedt, és a betegek száma évről-évre drasztikusan nő.

Pollenallergia és csokoládé

Tudta Ön, hogy aki allergiás a parlagfűre, annak kerülnie kell a görögdinnyét és a csokoládét, és a poratkára allergiások jobban teszik, ha nem esznek rákot? Fontos információk, amelyeket gyakran elfelejtenek közölni velünk.

Keresztallergiák, komplex készítmények

Homeopátiás kezelés során eredménynek tekinthetjük, ha a genetikai hajlam és a külső provokáló tényezők ellenére az allergiás tünetek nem jelennek meg, ha az allergiás beteg laboratóriumi vizsgálatai eltérést nem mutatnak, és ha a beteg tünetszegénnyé vagy tünetmentessé válik.