Védőoltások és gyógyszerek mellékhatásainak kivédése

A kedvencként tartott állatok évente megismételt kötelező és ajánlott védőoltásai gyakran okoznak mellékhatásokat, sokszor olyanokat is, amelyeket nem is hoznak összefüggésbe a védőoltással. Ilyen lehet például a fejlődés ütemének csökkenése, elhúzódó hasmenés, ekcéma, felső és alsó légúti tünetek, idegrendszeri tünetek, viselkedési zavarok stb.

Jó hír gazdiknak és kedvenceiknek! E nem kívánatos hatások enyhíthetők vagy megelőzhetők.

A megoldás: Homeopátiás védelemmel történő oltás, mellyel csökkenthetők, ill. kivédhetők a mellékhatások.

Elkerülhetők a mellékhatások

A módszer további előnyei:

  • nem csökkenti a védőoltások hatékonyságát
  • utólag is eredményes

Ha egy korábbi oltást követően jelentek meg kedvencünknél a tünetek, akkor is érdemes felkeresni egy homeopata állatorvost, aki el tudja végezni annak a védőoltásnak az ún. „kivezetését”, amely feltételezhetően hozzájárulhatott a tünetek megjelenéséhez. Ezzel a módszerrel sok esetben érhető el javulás vagy teljes gyógyulás akkor is, amikor az akadémikus orvoslás sikertelen.

Egyik ilyen esetem

2017 tavaszán érkezett hozzám egy ötéves kutyus, mely kb. másfél éve szenvedett időnként rátörő pánikroham szerű tünetektől: fel-alá rohangált, nem lehetett megnyugtatni, remegett – olykor egész éjszakán át. Emellett intenzíven vakaródzott.

Tüneteinek megjelenése egyértelműen köthető volt a másfél évvel korábban kapott kombinált oltáshoz, amely egyben a veszettség komponenst is tartalmazta (a tünetek közvetlenül az oltás után jelentek meg). Kezelése – az adott védőoltás nem kívánatos hatásainak kivezetése – egy hónapig tartott. Más kezelést ez idő alatt nem kapott. A kúra végére teljesen megszűntek az említett tünetei. A gazdi nemrég újságolta, hogy azóta is minden rendben, kis kedvence tünetmentes.

A betegségek kezelésekor alkalmazott gyógyszerek is gyakran okoznak enyhébb-súlyosabb tüneteket. Az általuk kiváltott nemkívánatos hatásokkal szemben is hatékonyan alkalmazható a fenti eljárás.

Dr. Kopócsi Andrea
homeopata állatorvos
+36 (20) 928-4425
info@kimintvet.hu
www.kimintvet.hu

Próbálja ki a Natúrsziget homeopátiás szerkeresőjét!