Orvosok együtt a gyermekekért

Különleges gyermekgyógyászati hétvégére invitálják a hagyományos és főleg homeopátia iránt érdeklődő orvosokat. Egy gyógyító orvosnak – legyen akár a nyugati orvoslás felé elkötelezett, vagy az alternatív gyógyászat felé forduló – széles körben tájékozottnak kell lennie. Ezen a hétvégén a gyermekgyógyászat határterületeinek témái kerülnek megbeszélésre.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület egyre gyakrabban szervezi a továbbképzéseit úgy, hogy az előadásokat kibővíti a homeopátiás témákhoz kapcsolódó hagyományos témákkal. Tanfolyamainkon nem egyszer a képviselt szakterület neves személyisége tart előadást a nyugati orvoslás szempontjai szerint.Hagyományos és homeopata gyógyítás

A csecsemők és kisgyermekekhasfájásával nap mint nap találkozik mind az alapellátásban, mind a szakrendeléseken, mind a kórházakban dolgozó orvos. Ennek kivizsgálása és kezelése nagy kihívás. Erről és az ezt követő kezelésről, valamint ennek kiegészítő homeopátiás gyógyításáról hallhatunk a tanfolyamon.

A csecsemők, és főleg a kis súlyú újszülöttek fejlődését szoros ellenőrzés alá kell vonni. Milyen tünetekre kell figyelni, és eltérés esetén milyen lehetőségei vannak az orvostudománynak, a homeopátia fegyvereit is bevető orvosnak – ez igen izgalmas téma.

A gyermekek fog- és a szájbetegségei mindennapos kihívást jelentenek az orvosok számára. Miként lehet a fogszuvasodást megelőzni, netán kezelni, és milyen gyermekkori száj- és fogproblémáknál hasznos a homeopátia?

Az autizmus problémaköre egyre jobban izgatja és foglalkoztatja az orvoslást. Milyen kutatások és eredmények vannak, milyen kezelési lehetőségek a hagyományos orvoslás kezében, és mit tehet ehhez hozzá egy homeopata?

A tanfolyamon először kapunk egy rövid, de átfogó képet az oltás után fellépő, ún. posztvakcinációs szindróma kezeléséről, Tinus Smits módszerével.

A tanfolyami kerekasztal témája a különböző együttműködési és kommunikációs nehézségek megbeszélése, a hagyományos orvoslást folytató kollégákkal való kapcsolatfelvétel és együttműködés, hiszen homeopatás orvosként ugyanúgy a páciensek egészségét szeretnék elérni, mint a hagyományos orvoslást művelők.

Várunk mindenkit szeretettel szeptember 27-28-án, szombat-vasárnap.
Helyszín: Budapest, Tulip Inn Hotel, 1089 Üllői út 94.
http://www.homeopata.hu/?q=landing/gyermekgyogyaszat-tanfolyam

dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekgyógyász, homeopata
sebozsuzsa@gmail.com
Tanácsadás