Ragassza le a száját – és fusson!

Szeptember 20-án, vasárnap délelőtt tartják az idei margitszigeti futást leragasztott szájjal. Immár ötödik éve szervezi meg a Buteyko Légzés Központ ezt az eseményt, az orrlégzéses gyaloglást/futást asztmások és nem asztmások számára. A cél, hogy felhívják a figyelmet az orron keresztüli légzés gyógyító erejére és az így végzett mozgás fontosságára.

Jöhet bárki, és hozzon rokont, barátot, ismerőst! Mindenki leragasztott szájjal sétálja, gyalogolja, futja körbe a Margitszigetet – állapotának, teherbírásának megfelelő tempóban. Ez nem verseny lesz, kizárólag a részvétel, a helyes légzéssel végzett mozgás számít!

A helyes légzés megtanulhatóAz esemény időpontja: 2015. szeptember 20. vasárnap, 10:30

Helyszín (cél/start) a Margitszigeti Nagyrét parkoló felőli szélén, a Thermál Hotellel szemben, a térképen piros ponttal jelölt helyen.

Program:

  • 10.30: Gyülekezés, regisztráció, mindenki kap ajándékba egy tekercs speciális ragtapaszt, amivel leragasztja a száját.
  • 11.00: A résztvevők köszöntése, tájékoztató az orrlégzés szerepéről, a szájlégzés következményeiről, Buteyko professzor módszeréről és arról, hogyan kell helyesen végrehajtani a feladatot.
  • 11.30: Start
  • 11.50: Folyamatos célba érés, emléklapok átadása.

A program után mód lesz kötetlenül beszélgetni a résztvevőkkel.

A részvétel ingyenes. Ivóvízről, csomagmegőrzésről a szervezők gondoskodnak.

A helyes légzés elsajátítása rengeteg embert érint, szinte minden családban van asztmás, allergiás, orrdugulásos, pánikos, apnoés, horkolós, magas vérnyomásos, fejfájós stb. beteg. Az ő érdekükben is érdemes eljönni és részt venni a futáson.

Az eseményről, illetve a módszerről bővebben tájékozódhat ide kattintva.