Fusson a szigeten leragasztott szájjal!

Augusztus 26-án, szombaton délelőtt tartják az idei Margitsziget-kört leragasztott szájjal. Az a cél, hogy minden érintett figyelmét felhívják az orron keresztül való légzés gyógyító erejére és az így végzett mozgás fontosságára. Az orrlégzéses gyaloglást/futást immár hatodik éve szervezik meg asztmások, horkolók, fejfájósok stb. számára.

Ragassza le a száját – és fusson!

Szeptember 20-án, vasárnap délelőtt tartják az idei margitszigeti futást leragasztott szájjal. Immár ötödik éve szervezi meg a Buteyko Légzés Központ ezt az eseményt, az orrlégzéses gyaloglást/futást asztmások és nem asztmások számára. A cél, hogy felhívják a figyelmet az orron keresztüli légzés gyógyító erejére és az így végzett mozgás fontosságára.

Asztmásoknak vasárnap: futás az egészségért

Immár harmadik éve – szervezik meg az orrlégzéses gyaloglást/futást asztmások és nem asztmások számára. Mindenki leragasztott szájjal sétálja, gyalogolja, futja körbe a Margitszigetet – állapotának, teherbírásának megfelelő tempóban. Ez nem verseny lesz, kizárólag a részvétel, a helyes légzéssel végzett mozgás számít!

Lélegezz az orrodon! – keddi margitszigeti séta

Orrlégzéses gyaloglást/futást szerveznek asztmások és nem asztmások számára a Margitszigeten. Szeptember 10-16-ig bárki hozhatja rokonait, barátait, ismerőseit! Mindenki leragasztott szájjal sétálja, gyalogolja, futja körbe a Margitszigetet – állapotának, teherbírásának megfelelő tempóban. Nem verseny lesz, kizárólag a részvétel, a helyes légzéssel végzett mozgás számít!

Asztmásoknak: közös futás május 3-án

Az Asztma világnapja, 2011. május 3. alkalmából kerül sor közös orrlégzéses futásra, illetve gyaloglásra a Margitszigeten. A rendezők – a magyarországi Buteyko Légzés Központ, valamint az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége – így szeretnék felhívni az egészségügyi kormányzat, a média és minden érintett beteg figyelmét a helyes légzés gyógyító erejére és az így végzett mozgás fontosságára.

Asztma, allergia ellen: légzésterápia

Tudjuk, hogy sok betegség pszichoszomatikus eredetű, azt azonban sokan nem sejtettük, hogy helyes légzéssel megszabadulhatunk például az asztmától, az allergiától, az orrdugulástól, a fejfájástól, a magas vérnyomástól, az elhízástól. A Buteyko-módszerrel segíthetünk magunkon.

Izgalmas, új módszer: a Butejko-légzés

Cikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatát járjuk körül. Eddig a légzés élettanával, az egyes orrnyílásokkal, a jógalégzésekkel, a kínai légzéstechnikákkal foglalkoztunk. Végül a főleg az asztmásoknak segítséget jelentő Butejko-légzésről lesz szó.

Transzlégzés, rebirthing, Osho

Cikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatát járjuk körül. Eddig a légzés élettanával, a légzésszünetekkel, az egyes orrnyílásokkal, a jógalégzésekkel és a kínai légzéstechnikákkal foglalkoztunk, most megkezdjük a korszerű légzésterápiák ismertetését.

Kínai légzéstechnikák

Cikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatát járjuk körül. A légzés élettani, fiziológiai hátterének, a légzésszünetek és a két orrnyílás fontosságának felvázolása után a jógalégzésekkel foglalkoztunk, most pedig a kínai légzéstechnikákat ismertetjük.

További egészségvédő jógalégzések

Cikksorozatunkban a légzés és az egészség bonyolult kapcsolatának témáját járjuk körül. Az előző részben az egészségmegőrzés szempontjából legfontosabb hasi légzéssel és teljes jógalégzéssel foglalkoztunk, most további jógalégzések ismertetésével folytatjuk.