Fusson a szigeten leragasztott szájjal!

Augusztus 26-án, szombaton délelőtt tartják az idei Margitsziget-kört leragasztott szájjal. Az a cél, hogy minden érintett figyelmét felhívják az orron keresztül való légzés gyógyító erejére és az így végzett mozgás fontosságára. Az orrlégzéses gyaloglást/futást immár hatodik éve szervezik meg asztmások, horkolók, fejfájósok stb. számára.

A Buteyko Légzés Központ szervezésében mindenki leragasztott szájjal sétálja, gyalogolja, futja körbe a Margitszigetet – állapotának, teherbírásának megfelelő tempóban. Ez nem verseny lesz, kizárólag a részvétel, a helyes légzéssel végzett mozgás számít!

Időpont: 2017. augusztus 26. szombat, 10:30 óra

Helyszín (cél/start): a Margitszigeti Nagyrét Árpád híd felőli szélén, a Thermál Hotel parkolója mellett.

Program:

  • 10:30 Gyülekezés, regisztráció, mindenki kap ajándékba egy tekercs speciális ragtapaszt, amivel leragasztja a száját és egy gyönyörű buteykós pólót.
  • 11:00 Köszöntjük a résztvevőket, beszélünk az orrlégzés szerepéről, a szájlégzés veszélyeiről, Buteyko professzor módszeréről és elmondjuk, hogyan kell helyesen végrehajtani a feladatot.
  • 11:30 Start
  • 11:50-től folyamatos célba érés, emléklapok átadása, utána kötetlenül beszélgetünk.

A részvétel ingyenes. Ivóvízről, csomagmegőrzésről gondoskodunk.

Szinte minden családban van asztmás, allergiás, orrdugulásos, pánikos, apnoés, horkolós, magas vérnyomásos, fejfájós stb. beteg, ezért a helyes légzés rengeteg embert érint. Az ő érdekükben kérik a szervezők, hogy minél többen vegyenek részt a közös futáson.

Az eseményről, illetve a módszerről bővebben tájékozódhat ide kattintva.