Séta a tengerben, sziksófű és hínár

Szeretne a tenger mellett nyaralni? Igaza van! Nemcsak maga a nyaralás tesz jót nagynak és kicsinek egyaránt, hanem a tenger mellett, a tengerben való tartózkodás egészségügyi előnyei is jelentősek. Már maga a tengerparti levegő is jót tesz, mert negatív ionokban és jódban gazdag, enyhíti az asztma, a fáradtság, a depresszió és a migrén tüneteit.

Helyes étkezéssel a gyulladások ellen

A krónikus gyulladások főszerepet töltenek be napjaink legnagyobb kihívást jelentő betegségeinek kialakulásában. Néhány példa ezekre: szívbetegségek, asztma, cukorbaj, rák, reumás ízületi gyulladás, sőt ide vehetjük az Alzheimer-kórt is. Az orvostudomány a különböző gyulladáscsökkentőket ajánlja – bár a használatuk inkább csak tüneti kezelést jelent.

A mustár meglepő egészségvédő hatásai

A mustárnak – az alapanyagként használt magfajtától függően – többféle változata is létezik. A Magyarországon legelterjedtebb sárga mustárnak számos kiváló, egészségre gyakorolt hatása van. Nagyon jó fehérje-, rost-, C- és B-vitamin forrás. Különösen gazdag káliumban, foszforban, kalciumban és magnéziumban, melyek mind fontosak a jó egészséghez.

Permet, spray, aeroszol – hogyan használjuk?

Nyakunkon a náthaszezon, érdemes felkészülni! Az orrsprayk valóságos megváltást jelentenek ilyenkor, segítségükkel az egyik legkínzóbb problémától, az orrnyálkahártyák duzzanatából eredő orrduguláson segíthetünk. A permetek gyorsan és pontosan hatnak, lehetővé teszik a gyógyszer nagyon finom eloszlását. Néhány dologra azonban ügyelni kell a használatukkor.

Balneol

A Balneol bioinformációs, illatos fürdőolaj, amely nagy mennyiségben tartalmaz humin anyagokat, ricinusolajat és többféle illóolajat. A fürdőolaj habosított és magas koncentrációjú. Jótékonyan befolyásolja azokat az egészségügyi problémákat, amelyek a felsorolt pályák elégtelen működéséből adódnak.

Fusson a szigeten leragasztott szájjal!

Augusztus 26-án, szombaton délelőtt tartják az idei Margitsziget-kört leragasztott szájjal. Az a cél, hogy minden érintett figyelmét felhívják az orron keresztül való légzés gyógyító erejére és az így végzett mozgás fontosságára. Az orrlégzéses gyaloglást/futást immár hatodik éve szervezik meg asztmások, horkolók, fejfájósok stb. számára.

Illóolajok asztmásoknak – óvatosan!

Magyarországon több százezer asztmás beteg van, a gyerekek aránya egyre nő. Az asztma idült tüdőbetegség, a légutak gyulladtak és megduzzadnak, emiatt beszűkülnek, ami megnehezíti a levegő áthaladását. Ma az asztma nem gyógyítható, de számos kezelési mód létezik. Vannak, akik a gyógyszerek mellett a természetesebb kezeléseket részesítik előnyben.

Egy csepp nyálból kiderül, hogy asztmás-e a gyermek

Világszerte nagyon sok – az Egyesült Királyságban például 5,4 millió ember részesül asztma ellenes kezelésben. A diagnózis felállításának alapját általában a légúti ellenállás mérése adja, mely sokszor pontatlan lehet. A vér-, vizelet- és köpetelemzésen alapuló vizsgálatok pedig fájdalmasak, nehézkesek lehetnek, különösen kisgyermekek esetében.

Teljes élet asztmával

Az asztmások száma világszerte 300 millióra tehető, Európában 30 millió asztmás él. A betegség jelentősen hathat a fizikai és lelki állapotra, sokan állandó bizonytalanságról panaszkodik, szégyelli a betegségét, és van, aki úgy érzi, mintha elszigetelődne. Az asztma nem gyógyítható, de ez nem jelenti azt, hogy szükségszerűek lennének a kellemetlen tünetek.

A paracetamoltól asztmás lehet a gyerek

Azoknál a csecsemőknél, akik paracetamol tartalmú orvosságot kapnak, közel harmadával megnő az asztma kialakulásának kockázata. A Bristol Egyetemen végzett vizsgálat emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy ha a várandós anya szed paracetamolt, az is megnöveli a születendő gyermeknél az asztma esélyét. Az ibuprofen szedésével hasonló a helyzet.