Séta a tengerben, sziksófű és hínár

Szeretne a tenger mellett nyaralni? Igaza van! Nemcsak maga a nyaralás tesz jót nagynak és kicsinek egyaránt, hanem a tenger mellett, a tengerben való tartózkodás egészségügyi előnyei is jelentősek. Már maga a tengerparti levegő is jót tesz, mert negatív ionokban és jódban gazdag, enyhíti az asztma, a fáradtság, a depresszió és a migrén tüneteit.

Ami a jódot illeti, egyszerűen szükséges a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. Fontos szerepet játszik az agy növekedésében és érésében, ezért is jó, ha a kisgyermekeket a strandra visszük! Jó hír még, hogy a jód természetes módon elősegíti a fogyást. H a tehát a tengernél jár, lélegezzen mélyeket!

A tenger előnyei

Lehet, hogy strandolni, napozni és pihenni jött, de azért menjen be a vízbe is! A tengervíz gazdag természetes nyomelemekben és ásványi anyagokban, amelyek a bőrön át felszívódva jótékonyan hatnak, emellett a légutak szövetségese is. Felejtsük el, hogy talán kicsit hideg, és naponta legalább 20 percet fürödjünk a tengerben!

Séta a vízben!

A lábunkat egész évben szűk cipőkbe kényszerítjük, itt az idő, hogy gondoskodjunk róla. A homok és a tenger igazi kényeztetés a lábnak. A mezítláb gyaloglás a homokban nagyszerű a lábak erősítésére és formálására, a vízben pedig javul a vérkeringés és izmosodnak a combok, vádlik. Ideális esetben naponta egy órát töltsünk a homokban, ha lehetséges, reggel, amikor az még nem túl meleg.

A vízben való sétához ne felejtse el védeni a naptól a vállát és a fejét. Egy órányi dinamikus séta a vízben nagyon hasznos lesz. Ha a víz a comb közepéig ér, csökkentheti a séta időtartamát, mert az erőfeszítés jóval nagyobb lesz.

Sziksófű és hínár

Tudta, hogy a gyógyszertárakban kaphatók iható tengervizet tartalmazó ampullák? Ezek tartalmaznak koleszterin elleni zsírsavakat, kalciumot, vitaminokat (B12 és D) és jódot. Fontos azonban, hogy a jódban gazdag tengeri ételeket is fogyasszunk, az ivóvíz nem elegendő napi jódszükségletünk biztosításához.

Élvezze hát az üdülést a tengerparton, ahol friss sziksófüvet is fogyaszthat. Ez a növény diuretikum (vizelethajtó), jódban, foszforban, kalciumban, szilícium-dioxidban, cinkben, mangánban, A-, C- és D-vitaminban gazdag. Az íze sós, olyan, mint egy savanyúság. És miért nem eszik hínárt? Ha vonzzák az egzotikus ételek, próbálja ki a japán maki készítéséhez használt fekete hínárt. Mivel pedig a tengeri levegő híres az étvágyjavító hatásáról, itt az ideje, hogy a pihenés alatt egészséges ételeket fogyasszon!

(Franciából fordította: boka)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Fogyjunk algával?