Asztmásoknak: közös futás május 3-án

Az Asztma világnapja, 2011. május 3. alkalmából kerül sor közös orrlégzéses futásra, illetve gyaloglásra a Margitszigeten. A rendezők – a magyarországi Buteyko Légzés Központ, valamint az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége – így szeretnék felhívni az egészségügyi kormányzat, a média és minden érintett beteg figyelmét a helyes légzés gyógyító erejére és az így végzett mozgás fontosságára.

Bárki részt vehet az eseményen. Mindenki leragasztott szájjal sétál, gyalogol, fut körben a Margitszigeten – állapotának, teherbírásának megfelelő tempóban. Ez nem verseny lesz, kizárólag a részvétel számít!

GyülekezőhelyRengeteg embert érint a dolog, szinte minden családban van asztmás, allergiás, orrdugulásos, pánikos, apnoés, horkolós, magas vérnyomásos, fejfájós stb. beteg. A szervezők célja, hogy minél több emberhez eljusson az információ, miképp kell helyesen lélegezni, miként gyógyít a légzés.Helyes légzés és mozgás

Az orrlégzéses futás időpontja: 2011. május 3. kedd 10:30 óra. Helyszíne (cél/start) a Margitszigeti nagyrét parkoló felőli szélén, a térképen piros ponttal jelölt helyen.

Program:

10.30: Gyülekezés, regisztráció, mindenki kap ajándékba egy tekercs ragtapaszt.

11.00: A résztvevők köszöntése, Varga-Szilágyi Gyula, a Buteyko Légzés Központ vezetője röviden ismerteti a Buteyko módszert, és elmondja, hogyan kell helyesen végrehajtani a feladatot.

11.30: Start

11.50: Folyamatos célba érés, emléklapok átadása. Utána kötetlenül beszélgetés a résztvevőkkel.

A részvétel ingyenes. Ivóvízről, csomagmegőrzésről a rendezők gondoskodnak.

További információ: Buteyko Légzés Központ, FACEBOOK, Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége.