Milyen a jóga életmód?

A Magyar Jógaoktatók Szövetsége november 6-án ismét megrendezi nagy sikerű Jóga Konferenciáját a Jóga életmód témakörében. Az előadások mellett a nap programját színesítik a jógikus életmódhoz kapcsolódó kiállítók is. A szervezők szeretettel várják a jóga mélyebb aspektusaiban is elmerülni kívánó lelkes jógikat, jógaoktatókat és a téma iránt érdeklődőket.

Milyen alapelvekre épül az ájurvédikus táplálkozás? Melyek a napi rendszerességgel végzendő gyakorlatok? A meditáció is a jógagyakorlás eleme? Hogyan egyeztethető össze a jógikus életmód és a civil munka? Hogyan tudjuk követni az életünkben az erkölcsi előírásokat és a szabályozó elveket (jama és nijama elvek)? A jóga gyógyít? Hogyan legyen biztonságos a jógagyakorlás? Szükséges-e különbséget tenni a jógázásban nemek szerint?

Van-e jóga nemek szerint?Ezekre és még számos, a jóga mindennapi gyakorlásával kapcsolatos kérdésekre kaphat választ a közönség hiteles jógaiskolák ismert és elismert képviselőitől. Az egész napos szakmai eseményen két terem összesen 18 előadása közül választhatjuk ki a számunkra legérdekesebbet.

A programot Rahul Chhabra, az Indiai Köztársaság Nagykövete nyitja meg, majd előadást tart többek között Medvegy Gergely Táplálkozás a test, az elme és a lélek szintjén címmel, valamint Selmeczi József Csongor: Jóga és betegség – a jógaterápia jelentősége, Varga Judit: Hogyan kerüld el a sérüléseket az ászana-gyakorlásban, Répássy Erika: A nők jógagyakorlása a menzesz előtti/alatti/utáni időszakban, Veres András Omkára: Hogyan válasszunk megbízható jógaoktatót? – és hallhatunk még több ismert jógaoktatót számos érdekes témakörben.

A részletes programról további tájékoztatás olvasható itt.