Jubileumi ünnep a Krisna-völgyben

A somogyvámosi biofarmon június 23-án ingyenes ünnepi rendezvényt tartanak, 25 éves lesz a Krisna-völgy. Megemlékeznek a Jóga Világnapjáról, és teret adnak a már hagyománnyá vált virágünnepnek is. Hazánk legnagyobb és legszebb ökofalva negyed évszázad eredményeit és értékeit mutatja be a látogatóknak, India bölcsességét magyar hagyományokkal ötvözve.

A birkalegelőtől Európai legszebb ökofalváig – ültess velünk fát!

A negyedévszázad alatt csodálatos arborétum, Tehénvédelmi Központ és nem utolsósorban indiai szentély, ökoiskola, biogazdaság nőtt ki a somogyi dombság lankáin, hogy az itt élő immáron 3 generációnak és az idelátogató vendégeknek békés, lelki atmoszférát teremtsen, és egyben fenntartható, környezettudatos, de követhető alternatívát nyújtson a mai rohanó világban.

A békesség szigete

Az ingyenes programok résztvevői ezen a napon ökrösfogattal utazhatnak fel a recepciótól, a szentélyben körbevezetést kapnak, kérdezősködhetnek a tehenészetben és a biokertészetben, csatlakozhatnak díszvendégekhez a jubileumi közös faültetésen, miközben egésznapos színpadi műsorral szórakoztatják őket.

Nézze meg a híres indiai vendégtáncosokat

A színpadon az Indiából érkező híres Manipuri Pungcholum és a Saroja Vaidaynathan Bharatnatyam tánccsoport mutatja be világszerte elismert tudását. A két együttes egyhetes turné keretében utazik körbe Magyarországon, és ezen a napon 10 órától láthatók Krisna-völgy színpadán. Ne hagyja ki!

Hajlékonynak kell lenni ahhoz, hogy jógázzon?

Az Indiai Nagykövetség képviseletében Ankita Sood jógaoktató, valamint a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanárai, diákjai által nyerhetünk bepillantást a jóga ősi hagyományába. Hallunk majd arról, mennyire kell valóban hajlékonynak lennünk ahhoz, hogy jógázzunk, és arról is, hogy fizikai és mentális egészségünkre milyen jótékony hatást gyakorol ez a mozgásforma.

Júniusban minden virágba borul a Völgyben

Az elmúlt években oly népszerű virágfűzés ezen a napon sem maradhat el. Gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen próbálják ki kreativitásukat a virágdíszek készítése során, így idén is itt a lehetőség a részvételre. A virágdekor készítők csatlakozhatnak a szentélyben meghirdetett virágajánláshoz is, ami különösen áldásos.

Ha mindez nem lenne elég…

Akkor csak sétálgasson hangulatos tópartjainkon, simogass bocit, vagy az India világát idéző pavilonok árnyékában gondolja át a rohanó mindennapokban szőnyeg alá söpört fontos kérdéseket. Kukkantson be az ökoiskolába, beszélgessen a vendéglátó tanárokkal, mennyire lehet boldog egy gyerek az online világban való jelenlét nélkül is, de böngészgethet a kirakodóvásár asztalainál, vagy csak üljön le finom vegán falatokkal a kezében, és érezze a Krisna-völgy megnyugtató, békés hangulatát.

Érezze magát otthon nálunk, mert itt mindannyian otthonra lelhetünk. Várja a lélek szigete, ünnepeljen velünk ezen a napon!

krisnavolgy.hu