Védőoltás végzetes tesztelése

Szükségtelen, sőt veszélyes oltások?

A The Judicial Watch egy 2008. június 30-án megjelent beszámolója szerint (amely az FDA által közreadott HPV oltásokkal kapcsolatos számokat vizsgálja) az eredmények elkeserítőek. Az oltás mellékhatásai között ugyanis összesen 8864 kedvezőtlen kimenetelű esemény szerepel.

Minimum 18, de lehet, hogy 20 halálos áldozat, közülük 11 az oltás beadásától számítva egy héten belül, 7 pedig 2 napon belül. Koraszülés és spontán vetélés 45 esetben.

Fontos továbbá megemlíteni, hogy ebben a kísérletben alumínium tartalmú placebót használtak a megszokott sós változat helyett, ami miatt a vakcina biztonságosságát illetően hamis eredmények születtek. Ne felejtsük el azt sem, hogy a mellékhatások (a halálozásokat is beleértve) mindössze 1-1,5%-áról tudunk, ennyit jelentenek ugyanis be az orvosok. Az amerikai kormány mégis ezekre a valótlan számokra támaszkodik.

Oltás nélkül is megelőzhető a tüdőgyulladás?

Általában igen. Korábban már említést tettünk a cink kedvező hatásáról. Ugyanakkor ne feledjük, hogy ez a mikroelem nagyon könnyen túladagolható! Ha émelygünk, valószínűleg már elegendő cinkhez jutott a szervezetünk, és nem kell többet beszednünk!

A másik – kevésbé ismert, de hatásos szer lehet a megelőzésben néhány illóolaj (oregánó, kakukkfű és rózsafa). Egy laboratóriumi kísérlet során kutatók ugyanis azt találták, hogy ezek az olajok sejtoszlási folyamatot indítottak el a szervezetben, vagyis szétzúzták a tüdőgyulladásos sejteket.

A fordító (kisgyermekes anyuka) személyes megjegyzései:

Meggyőződésem, hogy a legtöbb szülő jót akar a gyermekének. Biztonságban szeretné tudni, meg szeretné óvni minden veszélytől, köztük a betegségektől. Akinek van gyermeke, tudja, milyen érzés a lázas, hányó vagy éppen hasmenéses gyerek ágya mellett ülni remegő szívvel és gyomorral. És akkor a nagyon súlyos betegségeket még meg sem említettem. Jómagam a „pánikolós” anyák számát gyarapítom, és már egy kis láztól is halálra rémülök. Pedig a hozzáértők azt mondják, hogy szükséges, hiszen beindítja a gyerek immunrendszerét… Ami pedig az oltásokat illeti, tény, hogy az ismerős háziorvosok, védőnők és anyukák körében igen erősen megoszlanak a vélemények azok szükségességéről. Hozzáteszem, a kötelező oltásokat még nem jutott eszembe megkérdőjelezni, de az alternatívoknál több hétig vívódtam (nem utolsó sorban az áruk miatt).

Mikor teszek jót? Ha beadatom, vagy ha nem? Édesanyám szerint az oltás jelenti a kisebb kockázatot, én nem feltétlenül értek ezzel egyet. „Nagy divat” ma oltásokkal védekezni minden ellen, hírességek támogatnak egy-egy kezdeményezést (ki tudja, hogy meggyőződésből vagy pénzért). Nem túlzok, ha azt mondom, beszéltem legalább 20 emberrel a problémáról, és egyre inkább összezavarodtam. Akkor aztán egy számomra igen kedves védőnő azt javasolta, hogy figyeljem meg a saját reakciómat mindegyik lehetőségre. Az a helyes döntés, ahol megnyugvást érzek. És bár a kislányom immunrendszere elég gyenge, a nemleges verziónál éreztem jobban magam (nem egészen megnyugvást…). Tehát nem adattam be semmilyen választható oltást sem a két-, sem a három és féléves gyermekemnek. Remélem, az idő majd engem igazol, és remélem, helyesen döntöttem!

Összegezve: Mindig tájékozódjunk több forrásból is, mielőtt döntést hozunk egy oltás beadatásáról! Ezt magyar és külföldi honlapokon egyaránt megtehetjük.

www.babaszoba.hu
www.mercola.com

(Angolból fordította: Vég Erzsébet; forrás)