A britek egy része egész hétvégén nem mos fogat

Mindenki szeret lazítani egy kicsit a hétvégén, de ötből egy brit a jelek szerint olyannyira laza, hogy szombat-vasárnap fogat se mos – derül ki egy friss kutatásból. Egyszerűen „nincs hozzá lelki erejük” – szabadkozik a fogmosást kihagyók 40 százaléka. Ötből egy „bűnös” pedig állítja, hogy arra se emlékszik, mikor váltott legutóbb fogkefét.

A megkérdezettek hat százaléka egyenesen addig ment, hogy bevallotta: előfordul, hogy fogmosás után szénsavas üdítővel vagy alkohollal öblíti ki a száját.

Ön hányszor mossa?

A GlaxoSmithKline 2 ezer brit felnőtt fogmosási szokásait vizsgálta, és az eredmények lehangolók. Hiába volna célszerű két-három percen át fogat mosni, a megkérdezettek 27 százaléka alig egy percet – esetleg még ennél is kevesebb időt – szán a fogmosásra.

És hogy mi az oka az elmaradt fogmosásnak? Négyből egy állítja, hogy a másnaposság miatt nem volt képes erre, míg a megkérdezettek negyede eleve kizárólag akkor mos fogat, ha elhagyja otthonát. Ha ez nem történik meg, nem érzi szükségét ennek a tevékenységnek.