Sokan lemondanak a szexről a net miatt

A Facebook és az Instagram felhasználók fele vallotta be, hogy valahányszor romantikus és fitnesz témájú bejegyzéseket olvas, máris kevésbé érzi magát magabiztosnak. A Pencourage.com anonim kérdőíve szerint ez a hatás olyannyira erőteljes, hogy ezek az emberek később a hálószobában sem mernek kezdeményezni. A látottak hatására veszítenek az önbizalmukból.

Amiatt veszítenek magabiztosságukból a britek, hogy a Facebookon rengeteg romantikával és edzéssel kapcsolatos bejegyzéssel találkoznak, ami miatt kevésbé érzik magukat erősnek és vonzónak, bármelyik nemhez is tartozzanak.

Sérül az önbizalom

Úgy tűnik, a férfiakra leginkább a fotómegosztások hatnak: kétharmaduknak a hálószobai teljesítményére is hatással van a tény, hogy mások képeit látták, és emiatt rosszul érzik magukat a bőrükben.

Azt már korábbi kutatások is bizonyították, hogy az okostelefonunkkal való kapcsoltunk az intimitásra nincs jó hatással, most azonban ennél is messzebb megyünk: az önbizalmunk és kezdeményezőkészségünk is sérül – mondja a kutatást vezető dr. Richard Sherry pszichológus.

A szakember szerint ez a negatív hatás olyan erőteljes lehet, hogy sokan már eleve nem is élnek szexuális életet azokon a napokon, amikor mások frissítései vették el az önbizalmukat.